Site icon C.S. Lazzar

Élj úgy, mint egy gyerek életed végéig

Élj úgy, mint egy gyerek életed végéig

Élj úgy, mint egy gyerek életed végéig

Néhány évvel ezelőtt az egyik lányommal beszálltunk egy felvonóba, s velünk együtt beszállt egy idősebb bácsi is. A lányomra nézett, majd rám, aztán megkérdezte: Hány éves a lánya? Hat – válaszoltam. A bácsi elmosolyogta magát, majd azt mondta: Élvezze ki, amíg hat éves, mert jövőre a hatévesnek nyoma sem lesz!

Pontosan tudtam, mire gondol, mert a gyerekek olyan ütemben változnak – fejlődnek -, hogy szinte nem is lehet tartani velük a lépést. Ahogy telnek az évek azonban ez az egész lelassul és egy idő után – a legtöbb embernél – teljesen leáll. Nem fejlődünk tovább. Nem érezzük szükségét. Nem látjuk értelmét. Ellustulunk. Leragadunk a húsz-harminc-negyven éves énünknél.

Pedig szerintem úgy lenne a jó, ha életünk végéig – évről évre – megújulnánk. Hetvenegy évesen a hetvenéves énünk egy másik, jobb, fejlettebb változata legyünk. Abban a világban élünk, amikor erre gyakorlatilag ingyen számtalan lehetőség van. 

S hogy miért? Mert megtehetjük. Újra meg újra felfedezhetjük magunkat. Beiratkozhatunk negyven évese egy hip-hop tánctanfolyamra. Megtanulhatunk gitározni évesen. Vagy lehetünk írók hetven évesen. Miért ne élveznénk ki mindazt, amit az élet nyújtani tud számunkra?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version