Site icon C.S. Lazzar

Egy motivációs trükk, amitől boldogabb életed lesz

Egy motivációs trükk, amitől boldogabb életed lesz

Egy motivációs trükk, amitől boldogabb életed lesz

A boldogság titka a hála. Itt egy tipp, amivel megtanulhatjuk érezni a hálát akkor is, amikor a leghétköznapibb dolgokról van szó. Ha érezzük a hálát, képtelenség mást érezzünk, tehát boldogok leszünk.

Mielőtt elárulnám a trükköt, aminek az a neve, „Az utolsó lehetőség”, szeretném, ha megértenéd, mitől annyira erős és hatékony ez. Ahogy a bevezetőben is írtam, a hála a boldogság titka, méghozzá azért, mert amikor hálásnak érezzük magunkat, azt jelenti, hogy valami olyasmire figyelünk, amivel már rendelkezünk. 

Ennek az ellentéte az, amikor valamire vágyunk, és a vágyakról azt kell tudni, hogy egyfajta boldogtalansággal is járnak, hiszen mindaddig, amíg meg nem kapjuk azt, amire vágyunk, egy bizonyos szintű elégedetlenséget fogunk érezni. 

A második érv, ami a hála = boldogság mellett szól: az ember képtelen egyszerre érezni egy negatív és egy pozitív érzelmet. Próbálj meg egyszerre mosolyogni és dühöngeni, vagy légy egyszerre csalódott és optimista. Lehetetlen. Ez kivétel nélkül mindig egy vagy-vagy játék. Ha tehát hálásnak érzed magad, nem érezhetsz más, negatív dolgot, tehát boldognak fogod érezni magad.

De hogyan érezhetnéd mindig/bármikor/amikor kedved tartja a hálát? Úgy, hogy egy kicsit ki kell csavarnod a kontextusából azt, amit épp csinálsz. Ahogy a halál ad értelmet az életnek (ha halhatatlanok lennénk, idővel minden értelmét vesztené), úgy kell gondolnod arra, amit épp csinálsz, mintha az lenne az utolsó lehetőséged rá. (Mert egyébként nem tudhatod, akár tényleg úgy is lehet!) Annyit kell tenned tehát, hogy fogalmazd meg a gondolatot a fejedben: hogyan csinálnám ezt, ha életemben utoljára csinálhatnám? 

Hogyan ölelnéd meg a párod, ha tudnád, hogy ez az utolsó lehetőséged rá?

Hogyan ízlelnéd az ebéded, ha utoljára ehetnél?

Miként társalognál édesanyáddal, ha többé nem beszélgethetnél vele?

Nagyon erős és rendkívül hatékony ez a technika, alkalmazd bátran bármire és olyan gyakran, amilyen gyakran csak szeretnéd. Nem kell attól félned, hogy „kiégsz”, a hálát a végtelenségig lehet érezni, és mindig ugyanolyan jól fog működni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version