Site icon C.S. Lazzar

Kihívások nélkül minden értelmét veszti (még az élet is)

Kihívások nélkül minden értelmét veszti (még az élet is)

Kihívások nélkül minden értelmét veszti (még az élet is)

A fa csak akkor ereszt erős gyökereket a lehető legmélyebbre a földben, ha folyamatosan ki van téve a szél erejének. Sokszor meghajlik, tehát megerősíti a gyökereit. Egyre több bizonyítékot találunk arra, hogy a túlélés „ösztöne” minden élőlényben ott van.

Az ember saját magáról már régen tudja: amit megedzünk, az erős lesz, amivel meg nem foglalkozunk, az elsorvad. Gondoljunk csak arra, hogy mi történik, ha eltörjük a karunkat és hat hónapig gipszbe teszik? Tudjuk, mégsem örülünk, amikor ellenállásba ütközünk. Letörünk, bosszankodunk vagy sajnáljuk magunkat, amikor kihívások elé állít az élet.

Nem azt mondom, hogy csapjunk bulit, amikor szakítanak velünk vagy elveszítjük a munkahelyünket. Az természetes, hogy ilyenkor negatív érzelmek uralkodnak el rajtunk. De ne engedjük, hogy ezek az érzelmek átvegyék az irányítást az életünk felett. Ilyenkor eszünkbe kell jusson: az erős szélben erős fák nőnek. 

Ugyanakkor, ha olyan életünk van, hogy kevés kihívást dob elénk az élet, érdemes szándékosan, tudatosan keresnünk kihívásokat – mert amit nem tartunk edzésben, az elsorvad, legyen az az elménk, a fizikai állapotunk vagy a kapcsolataink. Amiről azt szeretnénk, hogy erős legyen, csak úgy lesz az, ha folyamatosan edzésben tartjuk. 

Ha vállalkozó vagy és azt szeretnéd, hogy az alkalmazottaid csúcsteljesítők legyenek, folyamatosan kihívások elé kell állítanod őket. Az a csapat fog győzni, ahol meg kell oldani dolgokat.

Ha hetvenévesen is szeretnél hegyeket mászni, hetven éven át kihívások elé kell állítanod a testedet, hogy erős izmaid, csontjaid és ízületeid legyenek.

Ha szeretnéd, hogy az agyad mindig jó szolgálatot tegyen, életed végéig feladatokat kell adnod neki. 

Ha meg valamilyen oknál fogva épp szenvedsz, jusson eszedbe: ez egy kihívás, amitől meg fogsz erősödni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version