Site icon C.S. Lazzar

5 pofonegyszerű szabály egy boldogabb élethez

5 pofonegyszerű szabály egy boldogabb élethez

Az élet egyszerű, csak mi emberek szeretünk mindent túlbonyolítani. Itt van 5 szabály, amivel egyszerűsíthetünk a dolgokon és ettől boldogabbak lehetünk.

  1. Szeresd önmagad. 

Ezt meg kell tanulni, és idő kell hozzá, de kezdd egyszerűen annyival, hogy mondd ki hangosan minél többször: szeretem magamat! Nem fogod elhinni, de attól csak mondogasd gyakran – az eredmény nem marad el. 

  1. Mindig bocsáss meg. Mindent. Mindenkinek.

A megbocsátás nem a másik emberről szól, hanem rólad. Amíg haragszol, addig te érzed magad rosszul.

  1. Ne árts senkinek és semminek.

Kell ezt magyarázni? Ha igen, hát íme: ha ártunk valakinek vagy valaminek, az nyomot hagy a lelkiismeretünkben és addig nem fog békén hagyni, amíg nem egyenlítjük ki a számlát – jóvá kell tennünk valamilyen formában.

  1. Segíts másokon.

Amikor valakinek segítünk, mi is jobban érezzük magunkat. Ezt sem fogom túlmagyarázni, próbáljuk ki és meglátjuk, hogy így van.

  1. Légy kedves.

Ez a kedvencem. Oda és vissza vagyok a kedves emberektől, mindeniket megölelném. Túl sok ember él közöttünk, aki valamilyen oknál fogva nem kedves. Viszont azt vettem észre, hogy a kedvesség ragályos. Ha kedvesek vagyunk, úgy terjedhet a kedvesség körülöttünk, mint a vízbe dobott kő által okozott gyűrűk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version