Site icon C.S. Lazzar

Hogyan kelj fel korán minden nap?

Hogyan kelj fel korán minden nap?

Hogyan kelj fel korán minden nap?

Az utóbbi napokban többször is írtam arról, hogy keljünk korán, de arról nem írtam, hogyan, pedig ez egy igen nagy probléma azoknak, akiknek nehezen megy a korai kelés. És az az igazság, legtöbbünk nem szeret korán kelni.

  1. Határozd meg a miértet

Ahhoz, hogy korán tudjunk felkelni, egy jó okunk kell legyen rá. Ha mondjuk utazunk el és el kell érnünk a repülőt, minden kifogás és kellemetlen érzés ellenére felkelünk akár hajnali négykor is. Ezt a fajta motivációt kell keresnünk akkor is, amikor elhatározzuk, hogy ezután korán fogunk kelni. Legyen kristálytiszta számunkra, hogy mit is szándékozunk elérni azzal, hogy korán kelünk.

  1. Tervezz

Minél részletesebben megtervezed a reggeledet, annál egyszerűbb lesz felkelni, hiszen már előre tudod: ha nem kelsz fel a terv szerint, nem tudod megtenni mindazt, amit szeretnél. Az ördög a részletekben van: előbb megfésülködsz vagy fogat mosol? Felöltözöl, mielőtt a mosdóba mész?

  1. Ne légy drasztikus

Ne kelj fel ötkor, ha mostanig nyolckor keltél. Kezdd kicsiben, 15-30 perccel korábban, mint általában szoktad, aztán lassan tornázd fel magad oda, ahová valójában el szeretnél jutni. Ha túl drasztikus lesz a változás, nagy lesz az ellenállás és túl hamar fel fogod adni. 

  1. Tedd az ébresztőórát jó messzire

Ha az ébresztőóra a karodon vagy kartávolságon belül van, nagy lesz a késztetés, hogy megnyomd a szundit. Ha fel kell kelj, hogy megállítsd, már egy lépéssel közelebb vagy ahhoz, amit szeretnél. Most már csak ellen kell állnod a kísértésnek, hogy visszabújj az ágyba. 

  1. Legyen a korán kelés jutalom

Ez meglehetősen ellentmondásosan hangzik, hiszen utálsz korán kelni, azért olvasod ezt a bejegyzést is… De ha sikerül találnod valamit, amivel megjutalmazhatod magad a kora reggeli órákban, hamarosan már várni fogod a reggelt. A jutalom lehet egy finom kávé, amit nyugodtan megiszol, miközben olvasod a kedvenc könyved, de lehet az is, hogy elkészíted a reggelit és végre együtt reggeliztek a családdal.

  1. Hideg zuhany

Ha nem lenne eléggé kellemetlen a korán kelés, megspékelheted egy 30 másodperces hideg zuhannyal. Tény, hogy nem lesz kellemes, de egészen biztosan rendesen felébredsz, és ráadásként élvezheted a hideg zuhany számos pozitív hatását.

  1. Ne add fel 21 napig

Ha már hozzáfogsz, valószínűleg nem akarod idő előtt feladni, ezért fogadd meg, hogy 21 napig mindenképp csinálod, és akkor eldöntheted, hogy szeretnéd-e tovább folytatni vagy abbahagyod. A 21 nap egy betartható időkorlát (ki lehet bírni), a trükk benne az, hogy ez elegendő idő ahhoz, hogy a korán kelés szokásoddá váljon. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version