Site icon C.S. Lazzar

3 kedvenc könyvem személyiségfejlődés terén

3 kedvenc könyvem személyiségfejlődés terén

Óriási dolognak tartom azt, hogy lángelmék legkiválóbb gondolataiba nyerhetünk betekintést a könyvek által. Magabiztosan kijelentem, hogy nem lennék ott az életemben, ahol most vagyok, ha nem léteznének az alábbi könyvek.

Stephen R. Covey – A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása

A sikerről a legtöbb embernek a gazdagság jut eszébe, ezért is kissé megtévesztő lehet ennek a könyvnek a címe. De a kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása nem a gazdagságról, hanem az eredményességről, a sikerességről és az ahhoz vezető útról, értékekről szól. Megtanulhatjuk belőle, hogy figyeljünk arra, ami igazán fontos az életben, hogy ne szöszmötöljünk el értékes időt lényegtelen dolgokkal. És ami számomra a legfontosabb tanulság volt: nem más emberek döntik el, hogy mikor hogyan érzem én magam. 

Tim Ferris – Titánok eszköztára

Ez a könyv olyan volt, hogy mintha több száz könyvet olvastam volna el egymás után. Annyira sűrű benne az esszencia, hogy bátran kijelenthetem: ebben a könyvben nincs töltelék-duma, mégis meglehetősen vaskos. Tim Ferriss a bolygónk különböző pontjain élő, világklasszis teljesítményt nyújtó profik rutinjait és módszereit gyűjtögette az elmúlt két év során. A tippekkel és trükkökkel Tim megduplázta többek között a bevételét, az alkalmazkodó képességét és a boldogságát. Nagyon nehéz lenne egyetlen dolgot kiemelni a könyvből, de ha mégis meg kellene tennem, akkor is azt mondanám: ez lehetetlen, ne kérj ilyet tőlem.

George S. Clason – Babilon leggazdagabb embere

Olyan, mint egy kis novella, de számomra igazán szemfeltáró volt, ami a pénzt illeti. A pénz nem tabu, a pénz nem gonosz, hanem a pénz egy igen hasznos eszköz, és aki megtanulja használni, annak jobb élete lesz. 

További könyvek, amelyeket ajánlok: https://cslazzar.com/onfejleszto-motivalo-konyvek/

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version