Site icon C.S. Lazzar

Miért vagy elégedetlen és meddig leszel az?

Miért vagy elégedetlen és meddig leszel az?

Elégedett vagy? Hogy mivel? A munkahelyeddel, a jövedelmeddel, a párkapcsolatoddal. Vagy inkább kérdezzem azt: mivel vagy jelenleg elégedetlen? Úgy gondolom, hogy te is, mint a legtöbb ember, valamivel nem vagy megelégedve.

Hallgasd meg (1:37 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1 perc)

Tudod, mikor leszel elégedett? Tippelhetek, hogy mit gondolsz? Majd akkor, ha… Igaz? Ki kell ábrándítsalak: akkor sem leszel az, ha… Aki szegény, akkor lesz elégedett, ha meggazdagodik. Aki beteg, akkor lesz elégedett, ha meggyógyul. Aki egyedül él, akkor lesz elégedett, ha talál magának egy párt. Érdekes, hogy mégis mennyi gazdag, egészséges, párkapcsolatban élő ember elégedetlen. 

Soha nem érjük be azzal, amink van, folyton több, nagyobb, szebb kell. Ha nincs egy sem, kell egy. Ha van egy, kell kettő. Ilyenek vagyunk mi, emberek, ami egyrészt nagyon jó, mert az elégedetlenségünkből fakad minden jó, ami az életünk része, másrészt azonban rossz, mert ebből fakad rengeteg frusztrációnk. De ha megtanuljuk az elégedetlenségünket a javunkra fordítani, akkor kiszakadhatunk a mókuskerékből.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version