Site icon C.S. Lazzar

A sikerhez és a boldogsághoz csak ez a 2 szó kell

A sikerhez és a boldogsághoz csak ez a 2 szó kell

A világon a legtöbb dolog nagyon egyszerű, attól tűnnek bonyolultnak, hogy mi, emberek, szeretjük elkomplikálni őket. Ha a sikert és a boldogságot szeretnénk megkapni, egybillió módszert felsorolhatnánk, több ezer tippünk, javaslatunk, tanácsunk lehetne rá. De mi lenne, ha csak egyetlen szót mondhatnánk?

Hallgasd meg (2:38 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Lehetetlen küldetésnek tűnik, de nem az. Van egy szó, amit ha következetesen használunk, elvezet a boldogsághoz. És van egy másik szó – a vicces az, hogy az előzőnek pontosan az ellentéte -, amit ha célszerűen használunk, elvezet a sikerhez.

Ha boldog szeretnél lenni, mondd: „igen”.

Ha sikeres szeretnél lenni, mondd: „nem”.

A boldogsághoz „igen”-t kell mondani

Az „igen” lehetőségeket teremt. Minél többször és több dologra mondunk igent, annál elfoglaltabbak leszünk, és az elfoglaltság az unalom ellentéte, következésképpen boldogok leszünk. Azt, aki gyakran mond igent, emberek, barátok veszik körül, s mivel az ember társas lény, a közösségi élet bizonyítottan boldoggá tesz. Aki gyakran mond igent, az gyakran ki kell lépjen a komfortzónájából, és tudjuk, minden, ami érdekfeszítő, minden, amitől félünk, ott van a túloldalon. 

A sikerhez „nem”-et kell mondani

A „nem”-nek van a leghatalmasabb ereje, amikor karrierről, munkáról, sikerről beszélünk, ezekhez ugyanis lézersugárhoz hasonló összpontosításra van szükségünk. A siker abban rejlik, hogy kevés dolgot csinálunk, azokat viszont a kiválóság legmagasabb fokán – ezt másképp nem lehet elérni, csakis akkor, ha képesek vagyunk nemet mondani. Nemet mondani a megzavarásokra, nemet mondani a kényelmes, de haszontalan tevékenységekre, nemet mondani a fájdalomra (nem hiába az a testépítők egyik kedvenc szlogenje, hogy No pain, no gain – Ha nem fáj, nincs nyereség), nemet mondani a szórakozásra, a pihenésre és még sorolhatnám. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version