Site icon C.S. Lazzar

5 tényező, amitől függ, hogy sikeres és boldog leszel-e

5 tényező, amitől függ, hogy sikeres és boldog leszel-e

Minden ember életében van öt olyan dolog, amin múlik vagy bukik az, hogy ő sikeres és boldog lesz-e. Ez az öt dolog valójában öt ember. 

Hallgasd meg (3:55 perc)
YouTube video player

Olvasd el (3:30 perc)

Az ember alapjában véve egy utánozó faj. Ez nagyon jó dolog, mert így tanulunk meg például beszélni, és nagyon rossz dolog, mert számtalan ember azért nem lesz sikeres és boldog, mert az életében van néhány negatív, sikertelen, boldogtalan ember. Az a vicces, hogy nem kell sok ilyen ember legyen az életünkben: elég egy is. A negatív ember visszahúz mindenki mást, nem szereti a fejlődést, nem kedveli a boldog embereket, és mindent megtesz, hogy gátolja és lehúzza őket a saját szintjére. 

Nagyon fontos tehát, hogy felismerjük a környezetünkben lévő negatív embereket és kiiktassuk őket az mindennapjainkból. Hogyan ismerjük fel a negatív embereket? Egyszerűen: nyissuk ki a szemünket! 

Mosolyogjunk és köszönjünk rá valakire, majd kérdezzük meg, hogy hogy van. Aztán figyeljük a választ, a reakciót. Ő is mosolyog? És hogy van? Jól van vagy panaszkodik? 

Meséljünk el valami pozitív élményt az életünkből, és figyeljük meg, mi a reakciója? Velünk örül vagy irigykedik?

Gondolkodjunk el azon, hogyan viselkedik ez az ember, ha nem ugrunk, amikor neki szüksége van ránk. Megértő vagy megsértődik? Ha nekünk van szükségünk rá, mindig elérhető? Vagy mindig van egy jó kifogása?

Őszintének ismerjük ezt az embert? Kaptuk rajta, hogy nem az igazat mondja? Esetleg kért meg bennünket, hogy füllentsünk érte vagy miatta? Mond nekünk titkokat, amiket másoktól hallott? Szokott pletykálni?

Hozta valamilyen formában a tudomásunkra azt, hogy meg kellene változnunk? Esetleg diktálni akarta nekünk, hogy mit tegyünk? Szokott kritizálni bennünket? Ezzel szemben ő egyáltalán nem viseli jól, ha a szemébe mondják az igazságot?

Mi jellemző rá: optimista vagy pesszimista? Nem bűn a pesszimizmus, viszont a negativitás egyik előjele. 

A negatív emberek mondanivalójának java ugyancsak negatív: rémhírek, katasztrófák, szomorú esetek, amelyeket gyakran felnagyítanak és eltúloznak. Még egy jó hírt is képesek kiforgatni úgy, hogy rossznak tűnjön. Ha nincs hír, akkor is találnak valamit, amire panaszkodhatnak.

Nincs olyan jó dolog, ami mellett ne lenne egy „de”. Bármilyen jó dolog is történik vele vagy a környezetében, neki mindig van a tarsolyában egy „de”, amitől már nem lesz annyira jó.

A negatív emberek néha (vagy gyakran) energiavámpírok: elég, ha öt-tíz percet töltünk velük egy légtérben, és máris úgy érezzük magunkat, mintha egész éjjel a Sziget fesztiválon ugráltunk volna.

Mit tegyünk, ha ilyen ember van a környezetünkben? A válasz: meneküljünk! Kerüljük a társaságát, amennyire csak lehet! Észre kell vennünk, hogy mennyire toxikusak ezek az emberek és hogy mennyire romboló hatással vannak a mi életünkre. Nem könnyű, tudom, de amint írtam egy másik bejegyzésemben: a mérgező kapcsolat akkor is mérgező, ha a saját édesanyánkról van szó. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version