Site icon C.S. Lazzar

Alkosd meg az áloméletedet 30 nap alatt 5 lépésben

Alkosd meg az áloméletedet 30 nap alatt 5 lépésben

Boldog vagy? Sikeres vagy? Egészséges vagy? Szeretve vagy? Nem aggódsz a pénz miatt? Jó kapcsolataid vannak a szeretteiddel? Azt az életet éled, amit szeretnél? Azt csinálod, amit gyermekként megálmodtál? A munkád feltölt, semmint leszívja az energiád? Ha bármelyik kérdésre a válasz „nem”, itt az idő, hogy változtass!

  1. Nézd meg, hol van a baj

Ahhoz, hogy rendbe tudjuk szedni az életünket, meg kell keresnünk, hol vannak a lyukak a csónakban. Töltsd ki a Milyen az én életem tesztemet, légy őszinte és alapos, és a teszt végén pontosan tudni fogod, hogy min kellene változtatnod.

  1. Változtass

Amivel nem foglalkozunk, az nem fog megváltozni, tehát az egyetlen módja annak, hogy az életed megváltozzon az, ha te megváltoztatod. A tesztből már tudod, hogy hol vannak gondok, tudod, hogy mire kellene időt és energiát szentelned. Tedd meg. Azaz: szánj rá időt nap mint nap és foglalkozz vele. Cselekedj! Nincs más út. Nem jön a jótündér, nem fog történni egy csoda, az életed nem fog magától rendbe jönni. Neked kell rendbe szedni, úgy, hogy időt szentelsz rá és cselekedsz. 

  1. Víziókban és célokban gondolkodj

Nagyon nehéz lehet megváltoztatni valamit, amit már évek vagy akár évtizedek óta (rosszul) csinálsz. De nem lehetetlen. Az egyik legjobb módszer, hogy elképzeled, mit szeretnél és ezt kitűzöd célnak. Ne negatívumokban gondolkodj (például le akarok adni 10 kilót), hanem alkoss egy pozitív képet, valamit, ami szinte húz magához, mint egy mágnes (például csinos és vonzó leszek). Aztán gyakran ismételd el ezt, naponta többször. Ha van egy kristálytiszta képed arról, hogy mit is szeretnél, előbb-utóbb meg fogod szerezni azt.

  1. Dolgozz rajta minden nap

Ismétlem: senki nem jön, hogy megoldja helyetted. Ha izmosodni akarsz, neked kell emelgetni a súlyokat, s nem elég egy hónapban egyszer, hanem minden nap. Kötelezd el magad a víziók és a célok mellett és dolgozz rajtuk nap mint nap. Ha valami rendkívüli dolog miatt kimarad egy vagy több alkalom, ne ostorozd magad miatta, egyszerűen csak folytasd, amikor tudod. De ne keress kifogásokat! A kifogás az egyenes út vissza oda, ahol most vagy!

  1. Élvezd a folyamatot

Ha nem tesz boldoggá, ne csináld. Mindannak, amit ma döntesz, az a célja, hogy az életedet jobbá tegye. Ha viszont nem tesz boldoggá, akkor állj meg és gondolkodj el rajta, hogy hol van a gond. Lehet, hogy csak egy külső elvárásnak akartál megfelelni? Biztos, hogy ezt te szeretnéd? Keresd meg a miért-et és megtudod, hogy miért nem tesz boldoggá. A folyamat lehet megerőltető, lehet nehéz és tele lehet kihívásokkal – ez normális -, például amikor a testünket eddzük, az edzés fárasztó, de utána roppant jól érezzük magunkat. 

Egy életed van és megérdemled, hogy az olyan legyen, amilyet szeretnél magadnak. Ne fogadd el, ha valami nem jó, ne törődj bele a sorsodba, soha nem késő változtatni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version