Site icon C.S. Lazzar

7 tanulságos igazság, ami 10 év előnyt ad számodra, hogy sikeres és boldog légy

7 tanulságos igazság, ami 10 év előnyt ad számodra, hogy sikeres és boldog légy

Milyen lenne az életed, a pénzügyeid, az egészséged, a boldogságod, ha jobb lenne az emberiség 90%-ánál? Itt van 7 tanulságos igazság, amelyeket ha észben tartasz, nagy eséllyel ott lehetsz a top 10-ben.

  1. Az egész életed egyetlen pillanat alatt megváltozhat.

Ezt lehet jó és rossz értelemben is érteni. Azzal bárki könnyen tud azonosulni, hogy tegyük fel egy baleset következtében, az életünk egyetlen pillanat alatt a feje tetejére tud állni. De ugyanez igaz jó értelemben is: ha nem csak ülünk a babérjainkon, hanem cselekszünk, „váratlanul” megtörténnek velünk azok a dolgok, amelyek elvezetnek álmaink valóra válásához.

  1. A tetteket semmi sem helyettesítheti.

Igen, kellenek a pozitív gondolatok, kell a vizualizáció, de a fejünkből mindezeknek ki kell jönniük, hogy materializálódhassanak – azaz a valóságban is megtörténjenek. Bármi is az, amit szeretnénk, cselekednünk kell.

  1. A kudarc semmi több, mint egy kátyú az úton.

Kudarcok nélkül nem kaphatjuk meg azt, amit szeretnénk, és a kudarcok azok, amelyek igazi értéket adnak a sikernek és a boldogságnak.

  1. A boldogság nem egy úticél.

Ha a boldogságot hajszoljuk, boldogtalanok leszünk, mert a boldogság nem egy kézzelfogható dolog. A boldogság maga az út, amelyen nap mint nap járunk.

  1. A siker kulcsa egyszerű: elköteleződés és kitartás. 

Akár gitározni szeretnénk megtanulni, akár egy több milliárdos vállalkozást szeretnénk felépíteni, ez a két dolog kell hozzá: elköteleződés és kitartás.

  1. A szokásaink ereje felbecsülhetetlen.

Enni, aludni – gyakorlatilag szokások, de annyira természetesnek vesszük őket, hogy élni sem tudnánk nélkülük. De mi van a dohányzással? Függőségnek nevezzük, de valójában ez is egy szokás. Ha jobbá akarjuk tenni az életünket, meg kell változtatnunk azt, amit nap mint nap teszünk – azaz a szokásainkat.

  1. Más élete az övé és nem tiéd.

Mindaddig, amíg más életéhez hasonlítjuk a miénket, nem lehetünk igazán boldogok és sikeresek. Más életéből mindig csak egy-egy kis részletet láthatunk, és igazságtalanok vagyunk magunkkal szemben, ha ezeket rávetítjük a saját életünkre. Csakis a saját tegnapi önmagunkhoz hasonlítsuk magunkat, így mindig motiváltak leszünk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version