Site icon C.S. Lazzar

Csak a vesztesek várnak a „jó pillanatra” – légy nyertes!

Csak a vesztesek várnak a „jó pillanatra” - légy nyertes!

Sok mindent megtanulhatunk az igazán nagy és sikeres emberektől. Az egyik például ez: a lehetőség nem kopogtatott egyiküknél sem az ajtón. Várni tehát a nagy lehetőségre nagyjából annyit ér, mint egy lyukas mogyoró.

Nagyon ritka az, hogy bármilyen lehetőség váratlanul felbukkanjon, csak úgy, magától, s ha csak ülünk a babérjainkon, annak az esélye, hogy pontosan olyan lehetőség kínálkozzon, amilyenre vártunk, jóval kisebb. Ráadásul a felkínálkozó lehetőséggel bárki élhet, nem csak mi. Lássuk be: ez egy vesztes forgatókönyve. A nyertesek nem várnak, hanem megteremtik a lehetőségeket. Úgy bizony: megteremtik maguknak!

Jogos tehát a kérdés: hogyan teremthetünk lehetőséget?

  1. Lépjünk ki a komfortzónából 

Minden, ami különleges, minden, ami velünk mostanig nem történt meg, valószínűleg a kényelmi zónán kívül esik. Nem hiába hívják komfortzónának. Ott kényelemben vagyunk. Ha valami többre vágyunk, ki kell ebből lépnünk. Kellemetlen lesz, de itt találjuk meg a lehetőségeket is.

  1. Tartsuk nyitva a szemünket

Ha lehetőségre vágyunk, a szemünket mindig tárva-nyitva kell tartsuk. Figyeljünk nagyon mindenre, ami körülöttünk történik, amit az emberek mondanak, mire panaszkodnak, mi fáj nekik, mi okoz kellemetlenséget. Ne feledjük, a legnagyobb üzletek mindig azok, amelyek megoldják az emberiség valamilyen nagy problémáját.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version