Site icon C.S. Lazzar

Egy módszer, hogy lépéselőnyre tegyél szert

Egy módszer, hogy lépéselőnyre tegyél szert

Minden embernek 24 órából áll egy nap, mégis mintha egyeseknek több idejük lenne mindenre. Érdekes módon a sikeres emberek azok, akiknek mintha sokkal több mindent sikerülne belezsúfolni a mindennapjaikba. Időgépjük van? 

Több, mint tizenhét éve vagyok vállalkozó, így a mindennapjaim fokozatosan egyre zsúfoltabbak és egyre pörgősebbek lettek. A számtalan telefonhívás, üzenet, e-mail, gyűlés, kérdések és eldöntenivalók olyan iramban váltották egymást, hogy szinte megszusszanni sem volt idő. Kivéve a reggeleket. 

A friss ész sokkal többre képes, mint a leterhelt, a fáradt. Illetve elég hamar felfedeztem azt, hogy a leghatékonyabb akkor vagyok, amikor senki nem zavar. Ezt mesterségesen előidézni napközben szinte lehetetlen. De a reggelek, amikor még mindenki édes álmát alussza, egyszerűen csodásak. Ilyenkor nem szól a telefon, nem jönnek üzenetek, senkinek nincs kérdése. Arra lehet figyelni, amire szeretnénk és tízszer úgy lehet haladni, mint bármikor máskor.

A reggel az az idő, amikor előnyre tudunk szert tenni mással szemben. Tudjuk fejleszteni magunkat, olvasással, edzéssel, elmélkedéssel, kreatívkodással. Tudunk néhány órát úgy dolgozni, ahogy napközben soha nem tudnánk. Egy-két óra alatt több munkát elvégezhetünk, mint egyébként egy egész nap alatt. Illetve ami a legfontosabb: reggel születnek meg az egetrengető ötletek, tervek, célok is.

Úgyhogy nem vicc: vagy alszunk tovább és álmodozunk, vagy felkelünk és az álomból célt formálunk, tervet készítünk hozzá, majd valóra váltjuk. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version