Site icon C.S. Lazzar

Pletykás-folyton-panaszkodó kolléga? Rúgd ki!

Pletykás-folyton-panaszkodó kolléga? Rúgd ki!

Neki soha, semmi nem elég jó, és mindig van egy szaftos pletykája – tudod, kire gondolok? Naná, hogy tudod! Szinte mindenkinek van legalább egy ilyen kollégája, a gond az, hogy ezek az emberek negatívan befolyásolnak bennünket is. Hacsak nem teszünk ellene valamit! 

Hallgasd meg (2:13 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Rúgjuk ki! Na, nem szó szerint, hanem: 

  1. Hagyjuk figyelmen kívül

Tegyünk fülhallgatót, mélyüljünk el a munkánkban (az amúgy is egy jó ötlet). 

  1. Üljünk máshová 

Ha van rá lehetőségünk, akkor üljünk távolabb tőle – nem kell megmagyarázzuk senkinek, hogy miért -, ő majd úgyis kitalál rá valami szaftos magyarázatot.

  1. Kerüljünk mindenféle kapcsolatot vele

Ha például a szünetben velünk akar valamiről pletykálni, egyszerűen mondjuk azt, hogy Ne haragudj, én ebbe nem akarok belekeveredni. Ha meg olyan, mint egy rádió, amit nem lehet kikapcsolni, akkor mondd azt, hogy Bocsi, de sürgős dolgom van – s azzal indulj a dolgodra. 

  1. Kerüljük a túlanalizálást 

Ha már megállapítottuk, hogy ő egy negatív ember, ez van, tovább kell lépnünk. Hajlamosak vagyunk mással ezt kitárgyalni, meg folyamatosan arra figyelni, hogy mikor mit tesz vagy mit mond ez az ember, és amikor „rajtakapjuk”, akkor igazoljuk magunkat, hogy „na ugye, már megint azt csinálja”. Ezzel a fókusz mindig rajta van, és ha még közvetlenül nem is velünk beszéli meg a legfrissebb pletykáit, mégis mindig odafigyelünk rá. A megoldás: tegyük a fókuszt magunkra, a mi dolgunkra, illetve más pozitív emberekre.

Ne feledjük: a saját reakciónkat teljes mértékben mi irányít(hat)juk. Senki sem tudja megtömni a fejünket olyasmivel, ami bennünket nem érdekel, senki sem tud minket felmérgesíteni, hacsak meg nem engedjük nekik azt. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version