Site icon C.S. Lazzar

1 bevált módszer, hogy megtudd, mi igazán fontos az életedben

1 bevált módszer, hogy megtudd, mi igazán fontos az életedben

Szeretnéd, ha megjósolnám a jövődet? Hogy jobb vagy rosszabb lesz az életed, mint amilyen most? 

Mielőtt azt gondolnád, hogy a bolondját járatom veled: nem tudom megjósolni a jövődet, de te igen. Figyelj meg egy nálad 10-20 évvel idősebb embert a környezetedből, és kérdezd meg magadtól: Tíz-húsz év múlva olyan lesz az életem, mint XY-nak?

Vagy kérdezd meg sokkal konkrétabban, például:  Tíz-húsz év múlva olyan lesz a pénzügyi helyzetem, mint a szüleimnek?

Ez az a pillanat, amikor jobb esetben azt fogod látni, hogy nem, ennél jobb a te helyzeted, de a legtöbb esetben arra fogsz ráébredni, hogy igen, nagyjából ez a jövő vár rád. A nagy kérdés az: elégedett vagy azzal, amit kapni fogsz az élettől? Többet szeretnél? Másra vágysz? 

Ha eljátszottad a játékot és kellőképp megijesztetted magad, itt egy kérdés, amitől még jobban le fogsz sokkolódni: mit kezdenél az életeddel, ha kiderülne, hogy már csak hat hónapig fogsz élni? Hat hónap és kámpec, neked annyi. Képzeld el ezt, mélyülj el a gondolatban. Nézd meg a naptárban a napot, amikor te már nem kelsz fel. Érzed már, hogy milyen kevés időd maradt? Oké. 

Akkor most arra gondolj, hogy mivel szeretnéd kitölteni ezt a hat hónapot? Ekkor derül ki az igazság, észreveszik az emberek, hogy mi az, amit rosszul csinálnak, mi az, amit valójában szeretnének az életüktől, de semmit sem tesznek érte. Ilyenkor jutnak eszünkbe azok az emberek, akik fontosak számunkra, de elhanyagoljuk őket. Ilyenkor jönnek elő azok a vágyak, amelyeket hanyagolunk, mert nem akarunk túl önzők lenni, mert minden más fontosabb, de magunk sem tudjuk, hogy miért. Ilyenkor jut eszünkbe a bakancslistánk, amit legjobb esetben nyugdíjas korunkra tartogatunk.

Ha megvannak a válaszok, kérlek írd le őket most. Vegyél elő egy papírt és írd le! Most!

Nagyon remélem, hogy nincs szükség arra, hogy győzködjelek: habár nem hat hónap van hátra az életedből, hanem jó eséllyel százszor annyi, úgy kell élned, mintha csak fél éved lenne hátra. Így tudod elérni a céljaidat, így tudsz nőni, így lehet olyan életed, ami messze túlszárnyalja a legmerészebb vágyaidat is.

Ne keress kifogásokat, ha nem akarsz oda kerülni, ahol a szüleid, ismerőseid, barátaid vagy idősebb munkatársaid vannak! Pontosan tudod, hogy mit szeretnél elérni. Leírtad. Most annak van itt az ideje, hogy cselekedj. Nap mint nap tégy valamit ezekért a célokért. Kétség nem fér hozzá: sokkal gyorsabban el fogod érni őket, mint gondolnád. Miért vagyok ennyire biztos benne? Mert ennek ez a rendje: az az ember, aki kitűzi a céljait, tervez és cselekszik, az esetek 90%-ában valóra is váltja azokat. A maradék 10% pedig új célt tűz ki és azt váltja valóra. Tehát gyakorlatilag 100%-os a siker.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version