Site icon C.S. Lazzar

Sikeres akkor is, ha semmiben sem igazán jó? Igen!

Sikeres akkor is, ha semmiben sem igazán jó? Igen!

Az emberek gyakran beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják, nem lehetnek sikeresek, mert ők semmiben sem igazán jók. A valóság azonban az, hogy nem kell különösebb tehetség ahhoz, hogy az ember sikeres legyen. Elég egyszerűen az, ha néhány dolgot – amihez semmi tehetség nem szükséges – másképp, jobban csinálunk.

  1. Legyünk pontosak

Őszintén, milyen tehetség kell hozzá, hogy az embernek legyen egy órája, ami pontosan jár és ahhoz igazodjon? Legyünk mindig pontosak – megbízhatóságot sugall és tudatos jellemről árulkodik.

  1. Végezzük el, amit más nem hajlandó

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy feljebb másszunk a ranglétrán, ha elvégezzük azt is, ami kényelmetlen. A hiedelemmel ellentétben ez nem azt fogja eredményezni, hogy minden sz*rt a nyakunkba sóznak (mert ezt nem fogjuk megengendni), hanem azt, hogy fejlődünk, nő az önbizalmunk és másoknak is megmutatjuk, hogy többre vagyunk képesek. 

  1. Mindenben nyújtsuk a legjobbat és még egy kicsit többet

Bármit is csinálunk, csináljuk úgy, hogy az a legeslegjobb legyen. S ha kész vagyunk, nézzük meg még egyszer és tegyünk rá még egy lapáttal a jóból. Ez a hozzáállás karaktert épít és olyan emberré formál bennünket, aki csak a legjobbal éri be, csak a legjobbat érdemli. Előbb-utóbb meg fogjuk kapni!

  1. Legyünk töretlenül pozitívak és lelkesek

A pozitivitás ragályos. A pozitív, lelkes emberek magukhoz vonzanak más, hasonló embereket (és nemcsak embereket).

  1. A hozzáállásunknak mindig legyen része a hála

Ha képesek vagyunk hálát érezni, akkor is, amikor látszólag sok problémánk van, az elménkben nem lesz helye a nyavajgásnak, panaszkodásnak. Nem lehetünk egyszerre hálásak és frusztráltak, ez egyszerűen képtelenség.

  1. A megoldáson gondolkodjunk, ne a problémán rágódjunk

A megoldás-orientáltság egyenes út a siker felé. Azok az emberek, akik megoldásokat nyújtanak (és nem a problémák számát növelik), automatikusan sikerre vannak ítélve.

  1. Legyünk szenvedélyesek

Ha szenvedéllyel tudunk bármit csinálni, hamarosan a munkánk lesz a szenvedélyünk.

  1. Legyünk nyitottak a tanulásra

Ha lehetőségünk adódik valami újat elsajátítani, csapjunk le rá. Minél többet tudunk, annál több lehetőségünk van az életben, a több lehetőség pedig nagyobb esély a sikerre.

  1. Mindig nyújtsunk többet, mint amit elvárnak tőlünk

Ha mindig épp csak annyit adunk, amennyit elvárnak tőlünk, egy vagyunk a sokból, aki ugyanezt teszi. Ha viszont mindig többet nyújtunk, kiemelkedünk a tömegből.

  1. Higgyünk önmagunkban

Vegyük észre, hogy ahhoz, hogy sikeresek legyünk, elsősorban hinnünk kell, hogy megérdemeljük a sikert, máskülönben mi magunk fogjuk aláásni a lehetőségeinket. A tudatalatti nagyon erős és mindig abban támogat bennünket, amit mélyen belül hiszünk. 

A siker elsősorban nem tehetségen, nem intelligencián és nem is a lexikális tudáson múlik, hanem a nem hétköznapi, szokásokon, amelyeket bárki elsajátíthat. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version