Site icon C.S. Lazzar

Későbbre tartogatni egy olyan állást, amit szeretsz annyi, mint a szexet nyugdíjas korra halasztani

Későbbre tartogatni egy olyan állást, amit szeretsz annyi, mint a szexet nyugdíjas korra halasztani

Ha van egy munkahelyed, de egy másikra vágysz, Warren Buffett (89 éves) befektető, tőzsdeguru, üzletember, multimilliárdos és a világ valaha élt egyik legnagyobb jótékonysági adományozója meggyőz arról, amit nem mersz megtenni. 

Hallgasd meg (2:51 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2:30 perc)

Azt mondja Buffett úr:

„Eljön az az idő, amikor ideje azt tenned, amit szeretnél. Olyasmit dolgozz, amit szeretsz. Valósággal ki fogsz ugrani reggel az ágyból. Azt gondolom, hogy őrült vagy, ha egy állást csak azért vállalsz el, mert jól mutat az önéletrajzodban. Ez kissé olyan, mintha tartogatnád a szexet nyugdíjas korodra.” – Warren Buffett

Sz*r munkahelyünk van?

Nézzünk vissza az elmúlt hétre! Mit érzünk? Mi az első dolog, ami az eszünkbe jut? Hétvégente fellélegzünk és azt kívánjuk, bárcsak sosem jönne el a hétfő? Ha igen, rossz hírem van: mi is tartogatjuk a szexet a nyugdíjas korra.

Az életünk egyharmadát a munkahelyen töltjük el

Életünk egyharmad részét alvással töltjük el, egyharmad részét pedig a munkahelyen! Nézzünk vissza még egyszer az elmúlt hétre: történtek igazán fontos dolgok? Mennyi idő telt el úgy, hogy azt csináltuk, ami a szenvedélyünk vagy legalább nagyon szeretjük? 

Milyen egy jó állás?

Egy jó állás olyan, mint egy jó film a moziban. Magával ragad, nem érzékeljük az időt és amikor vége, nem akarunk hazamenni. Feltöltődünk és ahogy sétálunk ki a moziból, érezzük, hogy tele vagyunk ötletekkel, vágyakkal. Biztos láttunk már ilyen filmet. De mentünk már így haza munkából? 

Minden rajtunk múlik! 

Most persze ráhúzhatjuk a vizes lepedőt a cégre, a főnökre, a munkatársakra. És panaszkodhatunk, mint emberek milliói. De legyünk őszinték: senki sem rabolta el a házi kedvencünket és nem mondta azt, hogy addig nem adja vissza, amíg nem vállaljuk el azt az állást, ahol épp vagyunk. 

Nálunk a döntés

Bármilyen helyzetben is lehetünk, a döntés a mi kezünkben van. A mi életünkről van szó és abból csak egy van. Nem mindegy, hogyan telnek a napjaink. Nem mindegy, hogyan telik el életünk egyharmada. A saját boldogságunk forog kockán. Nekünk kell kézbe venni az irányítást, mert senki nem fogja helyettünk megtenni!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version