Site icon C.S. Lazzar

Rossz a hangulatod? Íme 5+1 tipp, amitől újra jókedved lesz!

Rossz a hangulatod? Íme 5+1 tipp, amitől újra jókedved lesz!

A mindennapi stressz rossz hatással van ránk. A párunk negatív hangulata hatással van ránk. A kollégánk feldúlt elmeállapota is hatással van ránk. A gazdasági válság, a háború, s valamelyik Kardashian-sztár válópere (most találtam ki, ne ítélkezz) hatással van ránk. Nem csoda, ha vannak napok, amikor szinte esélyünk sincs rá, hogy jókedvünk legyen, hacsak nem teszünk érte valamit. De mit tehetünk?

Tudatosítsuk magunkban akkor, amikor jól érezzük magunkat, hogy a következő dolgok akkor is javítják a hangulatunkat, amikor úgy érezzük, hogy semmi nem segít:

 

  • Sétáljunk a szabadban. 

Van ennél egyszerűbb dolog? Tudom, felöltözni sincs kedvünk… Hát akkor ne tegyük, csak menjünk! Ha Lady Gaga megteheti, hogy egy tévés interjúra fehérneműbe megy el, csak mert Ma nem volt kedvem felöltözni, mi is megtehetünk bármit. 

 

  • Sportoljunk. 
  • Hallgassunk olyan zenét, amit dúdolni szoktunk, vagy amire otthon – amikor senki sem lát – táncra szoktunk perdülni.

Amikor jó a kedvünk és jó zenéket hallgatunk, mentsük le őket egy lejátszási listára. Ha rossz hangulatban kapjuk magunkat, tegyük be ezt a playlist-et. 

 

  • Menjünk ki a természetbe.

Ha már úgyis kijöttünk sétálni, menjünk a fűbe, a fák közé! Ezerszer hatékonyabb!

 

  • Aludjunk egyet.

Ha mégsem sikerült rávenni magunkat egy kis mozgásra, ne a telefont nyomkodjuk, ne a Netflixet bámuljuk, a második legjobb dolog, amit tehetünk, ha alszunk egyet.

 

  • A sötét helyett keressük a napfényt.

Amint felébredtünk, mozduljunk meg, menjünk ki a szabadba! Tegyük be a fülhallgatóba a kedvenc dalok playlist-et és irány a természet!

Ez a lista nem merít ki minden lehetőséget, s pótolható bármivel, amit szívvel-szenvedéllyel teszünk. A lényeg, hogy amikor ránk tör a melankólia, jusson eszünkbe, hogy elsősorban rajtunk múlik, milyen a hangulatunk!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version