Site icon C.S. Lazzar

Lépj túl a félelmeiden – hogy elérd a céljaidat!

Lépj túl a félelmeiden - hogy elérd a céljaidat!

Voltál már úgy, hogy valamit nagyon szerettél volna, de gondolatban mégis lebeszélted magad róla? “Úgysem fog sikerülni…” – mondtad magadnak, és nem csináltál semmit. A félelem nagy hatalom.

A félelem sokszor megakadályoz bennünket abban, hogy elérjük a céljainkat. Félünk a kudarctól, a csalódástól, az új dolgoktól, és ez gyakran elbizonytalanít minket. De a félelem nem csak negatív érzés, hanem fontos védelmi mechanizmus is. Segít abban, hogy megóvjuk magunkat a veszélyektől és biztonságban érezzük magunkat.

Ugyanakkor a félelem túlzott mértékben is hátráltathat minket. Ha túlságosan félünk valamitől, akkor nem merünk kockáztatni és így a lehetőségeinket is korlátozzuk. A félelem gyakran azt súgja nekünk, hogy maradjunk a megszokott dolgokban, ne változtassunk semmit, mert a változások félelmetesek. De ha sosem változtatunk, akkor sosem fogjuk megtudni, hogy mi az, ami valóban boldoggá tesz minket.

Ha szeretnénk elérni valamit, akkor előbb be kell szállnunk a versenybe. Ha nem merünk kockáztatni, akkor megfosztjuk magunkat olyan élményektől, olyan lehetőségektől, amelyek valódi értéket adhatnának az életünkhöz. Ne féljünk az új dolgoktól, és ne beszéljük le magunkat a céljaink eléréséről. Merjünk nagyot álmodni és merjük megvalósítani az álmainkat. Nem hiába mondják: aki mer, az nyer.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version