Site icon C.S. Lazzar

Fedezd fel a valódi problémáidat 30 perc alatt – egyszerű gyakorlat, nagyszerű eredmények!

Fedezd fel a valódi problémáidat 30 perc alatt - egyszerű gyakorlat, nagyszerű eredmények!

Az élet bizony nem mindig olyan, mint ahogyan azt elképzeljük. Olykor érezzük, hogy valami nincs rendben, de nem tudjuk pontosan megfogalmazni, hogy mi a gond. Ebben a bejegyzésben egy olyan egyszerű, de hatékony gyakorlatot mutatok, amely segít feltárni a felszín alatt rejtőző problémákat. A gyakorlat elvégzéséhez csak papír és írószer, meg egy fél óra szabadidő szükséges.

Az utóbbi években – amióta habzsolom az önfejlesztő könyveket – arra jöttem rá, hogy az életben legtöbbször a dolgok sokkal egyszerűbbek, mint azt gondoljuk. Mi, emberek bonyolítunk el sok mindent (arra még nem jöttem rá, hogy miért). Ez nincs másként az életünkben felmerülő problémákkal kapcsolatban sem: ha nem tudjuk, mi a gond, egyszerűsítsünk.

Végezzük el az alábbi gyakorlatot!

Előkészületek:

  1. Legyünk egyedül.
  2. Legyen 30-60 szabad percünk.
  3. Vegyünk elő egy írószert és egy papírt.

A gyakorlat:

  1. Mondjuk ki hangosan: AZ ÉLETEMBEN MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN VAN!
  2. És most figyeljünk, hogy milyen ellenkezés üti fel a fejét a gondolatainkban.

Általában reagálni fog a racionális énünk: persze, minden rendben van… Kivéve… És bármit is mond a hang a fejünkben (akinek nincs hang a fejében – mert ilyen is van -, az mondja ki hangosan a választ), azt azonnal írjuk le! Ismételjük meg a gyakorlatot többször, négyszer-ötször, tízszer, addig, amíg már csak ismételjük az előző válaszokat, de semmi újat nem tudunk mondani.

A listánkon mindenféle dolgok lesznek, köztük valószínűleg olyan banális dolgok is, mint például az, hogy kivéve, hogy ma reggel nem mostam fogat, és lehetnek rajta olyanok, amelyek felett nincs hatalmunk, például kivéve, hogy rettenetes hideg van ma. Ezeket ki lehet húzni a listáról, hiszen ezekkel nincs mit kezdjünk. Az összes többi viszont olyan dolog, amire időt és energiát kell szentelnünk, hogy megoldjuk, mert ahogy a régi mondás tartja: addig nincs rend, amíg nincs rend. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version