Site icon C.S. Lazzar

Az öt fontos terület az életben, amire figyelni kell nap mint nap a boldogság és siker érdekében

Az öt fontos terület az életben, amire figyelni kell nap mint nap a boldogság és siker érdekében

Két évvel ezelőtt lebontottam részletekbe menően, hogy miért is gondolom magamat boldognak és sikeresnek. Öt fontos területet különítettem el, s azóta is figyelek az alábbiak betartására. Az eredmény: még mindig boldog vagyok és még mindig sikeresnek tartom magam.

Pénz

Minden nap tegyek valamit, amivel a pénzügyi céljaimat elérem. Természetesen ehhez ki kell előbb tűzni a pénzügyi célokat. Az én két évvel ezelőtti célom az volt, hogy a költségvetésem szerinti havi kiadásaimat passzív jövedelemből teremtsem elő. Azóta még sok mindent kipipáltam. Most például az a célom, hogy a passzív jövedelmem megnöveljem 10%-al.

Én

Minden nap tegyek valamit magamért, amit én akartam megtenni. Ezek lehetnek apróságok vagy nagy dolgok is, de fontos, hogy megjutalmazzuk magunkat rendszeresen, mert a jutalmak erőt adnak számunkra minden máshoz.

Kapcsolatok

Minden nap ápoljam a személyes és üzleti kapcsolataimat. A kapcsolataink a lehető legfontosabbak az életben. Ápolni kell őket, ha boldogok akarunk lenni, és ápolni kell őket, ha sikeresek akarunk lenni. 

Elme

Minden nap tegyek valamit az elmém karbantartásáért, elsősorban tanuljak valamit vagy olvassak egy fejlesztő könyvet. Ugyanis fejlődés nélkül csak egy helyben toporgunk, sőt az is lehet, hogy visszafelé haladunk. 

Test

Minden nap tegyek valamit a testem ápolásáért, főként testedzés, sport formájában. A testemben „lakom” és ha nem vigyázok rá, akkor idő előtt tönkremegy vagy nem fog megfelelően működni. 

Így jött létre a „P.É.K.E.T.”. Ha sikeresek és boldogok szeretnénk lenni, kövessük az alábbi rutint: legyen egy P.É.K.E.T. noteszünk, amiben minden lap egy nap. Minden lapra írjuk fel: P.É.K.E.T. és napközben igyekezzünk kipipálni őket. Minden nap végén tervezzük meg a következő napi P.É.K.E.T., mert ha beindul a napunk, már nem tudunk tervezni. 

Az a nap, amikor mindenik betű vagy legkevesebb négy be van karikázva, egy sikeres nap. A célunk az legyen, hogy hetente legalább öt sikeres napunk legyen, s meglátjuk, az önértékelésünk gyökeresen meg fog változni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version