Site icon C.S. Lazzar

A bölcs, szakállas unikornis meséje a félelemről

A bölcs, szakállas unikornis meséje a félelemről

Egy napon a varázslatos Meseországban jártam és megpillantottam egy fiatal unikornist, aki álmatagon nézett egy szivárványos felhőt. Odamentem hozzá, hogy megtudjam, miért ilyen szomorkás. Azt mondta, hogy mindig is szeretett volna repülni, de az egyszarvúak csak akkor kapnak szárnyakat, ha megmásszák a Nagy Szivárványhegyet, attól viszont ő fél.

„Mi van, ha eltévedek? Mi van, ha nem sikerül? Mit fognak gondolni mások?” – kérdezte a kis unikornis.

Ekkor azonban a hátam mögül előlépett egy bölcs, szakállas unikornis. Azt, hogy az unikornisnak miért van kecskeszakálla, magam sem értettem, de hogy honnan tudtam, hogy bölcs? Hát ő maga mondta:

– Én lenni dö bölsz, szakálasz unikorn – mondta, fura skandináv akcentussal, mintha személyesen Wim Hof-ot hallottam volna… És valóban, a Jégember bölcsességét osztotta meg velünk: – Áz a legfontosz az életben, hogy méryünk kockázat vállalni és méryünk kudarc vallani. – S azzal puff, egy rózsaszín felhővé vált. 

Kidülledt szemekkel nézett rám a kis unikornis és azt mondta:

– Ez meg ki a t…m volt?

– Tőlem kérded? – rándítottam meg a vállam.

– A te álmod… – vágott vissza. 

Mindenesetre nem volt időnk vitába szállni, mert inspirálva a bölcs szavaktól, a kis unikornis úgy döntött, hogy megpróbálja megmászni a Nagy Szivárványhegyet. Bár néhány kisebb bukkanó volt az útjában, végül sikerült feljutnia a csúcsra. Ott várt már rá a Vörös Bika, aki megitatta a bájitallal, ami szárnyakat adott neki, s így büszkén szállt le a Hegyről, ahol a többi unikornis vidáman ünnepelte őt. A bölsz-szakálasz unikorn-t pedig nem láttuk többé.

Felébredtem és azt mondtam: ez akkora baromság volt, hogy le kell írjam. De jobban belegondolva, igaz: a félelem a siker egyik legnagyobb ellensége. Ne hagyjuk, hogy a túlgondolkodás és a félelem visszatartson attól, hogy elérjünk valamit, amit szeretnénk. Csak lássunk hozzá! A kudarc és mások véleménye nem számítanak, ha a siker végül a miénk lehet. Legyünk bátrak és az álmaink valóra válnak! Ha meg elbizonytalanodunk, jusson eszünkbe dö bölsz-szakálasz unikorn.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version