Site icon C.S. Lazzar

Az idő két nagy mérföldköve: 10 év és 1 óra

Az idő két nagy mérföldköve: 10 év és 1 óra

Mi lesz veled 10 év múlva? Hol leszel? Mit fogsz csinálni? Több száz állásinterjú során érdeklődtem az emberektől a hosszú távú terveikről – és szomorú, de a legtöbben nem tudnak válaszolni. Pedig az életünk 10 éves jövője néhány igazán fontos szempontból megjósolható. Lesz-e családunk? Fittek vagy túlsúlyosak leszünk? Boldogok leszünk vagy sem? 

Ha konkrét szempontok szerint vizsgáljuk meg a jövőnket, el tudunk képzelni egy jövőképet magunknak. Utána pedig képesek leszünk olyan döntéseket hozni nap mint nap, ami elvezet minket 10 év múlva oda, ahol lenni szeretnénk. Azért nagyon fontos ezekről most és nem mondjuk 5 év múlva dönteni, mert annak az eredménye leszünk 10 év múlva, amit ma teszünk és amit ma határozunk el. 

Csak gondolj bele: mennyire leszel fitt és egészséges, ha mostantól az elkövetkező tíz éven át minden nap edzel napi 1 órát? És most hasonlítsd össze azzal a jövőbeni éneddel, aki a következő tíz évben semmit nem edz. 

Durva a különbség, nem igaz? És az az igazán durva, hogy ugyanezt el lehet, sőt, el kell játszani az életünk más területein is! 

Például:

Hogyan fog kinézni 10 év múlva a házasságom, ha naponta legkevesebb 1 órát kapcsolatépítő tevékenységekkel töltök?

Milyen lesz a kapcsolatom a gyerekeimmel, ha naponta legkevesebb 1 órán keresztül maximális figyelmet szentelek nekik (se telefon, se tv, se házimunka)?

Milyen író lenne belőlem 10 év múlva, ha naponta 1 órát az írásra fordítanék?

Mennyit léphetnék előre a karrieremben, ha naponta 1 órát tanulásra, fejlődésre fordítanék?

Teendő:

A listát szabjuk személyre és alkossuk meg azt a jövőbeni énünket, aki lenni szeretnénk az életünk különböző területein: párkapcsolat, karrier, egészség, vallás. Ha nem tudjuk, honnan is induljunk el, töltsük ki az alábbi tesztet: milyen az én életem?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version