Site icon C.S. Lazzar

Az integritás: a boldogság és siker alapköve

Az integritás: a boldogság és siker alapköve

Képzeld el azt, hogy megkívánod a hamburgert (mit kell ezen képzelni, már meg is kívántad, nem igaz?). Szóval elmész a kedvenc gyorséttermedbe és megrendeled a kedvenc hamburgered. Pontosan tudod, hogy milyen – nem véletlenül a kedvenced. De néhány perc múlva, amit eléd tesznek, az egyáltalán nem úgy néz ki, mint a reklámokban. Azért adsz neki egy esélyt és beleharapsz. Ekkora csalódást! Belül üres! Mi köze ennek a sikerhez meg a boldogsághoz? Az, hogy nincs siker meg boldogság integritás nélkül. Integritás nélkül az élet olyan, mint a hamburger, aminek üres a közepe. 

Az integritás rendkívül fontos! Az integritás lényege, hogy a szavaink és a tetteink összhangban legyenek. Ne legyenek üres ígéreteink, ne tegyünk mást, mint amit elhatároztunk. Ha ezt követjük, meglepően sok boldogságot találunk az életben. Ez pedig hozzásegít a sikerhez is. 

Az integritás bizalmat épít: az emberek megbíznak bennünk, ha látják, hogy betartjuk a szavunkat. Ez jó üzleti kapcsolatokat és erős személyes kapcsolatokat eredményez.

Az integritás önbizalmat épít: ha tudjuk, hogy a tetteink összhangban vannak az értékeinkkel, megerősödik az önmagunkba vetett hitünk.

Az integritás nyugalmat teremt: ha nem kell félnünk attól, hogy lebuktatnak a hazugságban, sokkal nyugodtabban élhetjük az életünket.

Az integritás tehát lényeges része a boldogságnak és a sikernek. Tartsuk ezt szem előtt, és éljünk olyan életet, amit büszkén mutathatunk meg másoknak. Mert végül is, ha már hamburgerről álmodunk, kell minden a közepébe, hogy ízledjen nekünk!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version