Site icon C.S. Lazzar

10 időrabló tevékenység, ami meggátol abban, hogy sikeres és boldog legyél

10 időrabló tevékenység, ami meggátol abban, hogy sikeres és boldog legyél

Te mennyi időt pazarolsz el naponta? 10 perc? 1 óra? Meg fogsz lepődni… Gondold csak végig, hány időrabló tevékenység van, amibe belefeledkezel! Összeszedtem 10 olyan tevékenységet, ami sajnos az idődet és az energiádat lopja. És igen, a boldogságodat és a sikeredet is!

  1. Túlzott közösségi média használat

Facebook, Instagram, TikTok – beszippantanak, mint kezdő narkós a porcukrot. De tényleg, néha úgy érzem, mintha egy másik világba csöppennék. Ez a világ szép és vicces, és mintha mindig tudná, mit kell mutasson, hogy ne tudjam letenni a telefont. De itt egy kérdés: azt az időt, amit a feeded görgetésével töltesz, fel tudnád használni valamire, amitől egészségesebb lennél? Vagy ami előrébb vinne téged az életben?

  1. Perfekcionizmus

A tökéletességre való törekvés a haladás ősellensége. A tökéletes megoldás keresése helyett inkább koncentrálj a tényleges haladásra!

  1. Sokat aggódsz

Aggodalom, stressz, félelem. És mi az eredmény? Semmi, csak egy csomó elvesztegetett idő.

  1. Negatív emberek

Az energiavámpírok, akik csak lehúznak és elvonják az idődet a fontos dolgoktól. Valóban szükséged van rájuk?

  1. Túl sok tévénézés

A tévénézés könnyű és kényelmes, de nem hoz semmilyen előnyt. Vajon mennyivel lennél előrébb, ha inkább fejlesztenéd magad az a sok óra alatt?

  1. Multitasking

Biztos vagyok benne, hogy te is átestél már ezen. Az emberek gyakran azt hiszik, hogy képesek egyszerre több dolgot is jól csinálni…

  1. Halogatás

Elhalasztod a dolgokat, mert „nincs kedved hozzá”. Ismerős? Ez sajnos csak az idődet és az energiádat rabolja.

  1. Céltalan böngészés az interneten

Biztos vagyok benne, hogy te is beleestél már ebbe a csapdába. Akkor sem vagy egyedül, ha nem tudod, hogyan kerültél a macska videók oldalára.

  1. Túlzott önértékelés

A saját képességeink és eredményeink folyamatos elemzése csak lelassít minket. Mi lenne, ha inkább csak végeznénk a dolgunkat?

  1. Minden apróságért aggódás

Aggódni, hogy bezártad-e az ajtót. S hogy elzártad-e a vizet. Vagy hogy lemerül a mobilod. A zöme ezeknek nem fontos. Egyetértesz? Csak időpazarlás és felesleges stressz.

Ez csupán 10 példa, de a lista nyugodtan lehetne 20-as vagy akár 100-as is – a lényeg, hogy mindannyian bűnösök vagyunk az időrabló tevékenységeket illetően, amelyek gátolnak a sikeres és boldog élet elérésében. Vegyük észre és iktassuk ki őket tudatosan az életünkből.  Ugyanakkor emlékezzünk rá: a rossz dolgok eltávolítása nem hoz létre automatikusan jó dolgokat!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  1. Hogyan tudom csökkenteni a közösségi média használatát?

Próbálj ki alkalmazásokat, amik segítenek korlátozni a használatot. Tervezz be olyan időt a napjaidba, amikor tilos elektronikus eszközöket használni. Ez segít megszakítani a függőséget.

  1. Mi a legjobb módja annak, hogy ne aggódjak túl sokat?

Próbáld meg kiszűrni, mi az, ami valóban fontos, és mi az, ami csak felesleges stresszt okoz. A mindfulness és a meditáció segíthet.

  1. Hogyan küzdhetek meg a halogatással?

Tervezz és készíts határidőket. Az időbeosztás nagyban segít a halogatás ellen. További tippeket találsz itt.

  1. Mit tehetek a negatív emberek ellen?

Te döntöd el, hogy kit engedsz be az életedbe. Vedd észre, ki az, aki energiát ad, és ki az, aki csak elviszi. A negatív emberekkel korlátozd az együtt töltött időt. Még több tanács erről itt.

  1. Miért rossz a multitasking?

A multitasking azt eredményezi, hogy nem tudsz teljes mértékben koncentrálni egyik feladatra sem. Ez hatékonyságveszteséghez és hibákhoz vezethet.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version