Site icon C.S. Lazzar

Nem az a kérdés, hogy futunk-e, hanem az, hogy mi elől

Nem az a kérdés, hogy futunk-e, hanem az, hogy mi elől

Egyetlen egyszerű igazság van a mai világban: mindannyian futunk. Néha el akarunk kerülni valamit – egy kínos helyzetet, egy régi hibát vagy egy nehezen kezelhető konfliktust. Ilyenkor futunk valami elől. Nem kellemes érzés menekülni. Ha már úgyis futunk, fussunk valami olyan felé, ami vonz. Ha a céljaink, álmaink és reményeink felé rohanunk, az már sokkal jobb érzés, nem igaz?

Hallgasd meg (1:45 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1 perc)

Boldogság vs. Szorongás

A futás nemcsak fizikai, hanem érzelmi és mentális is. Például igyekszünk elmenekülni a szorongástól. De állandóan menekülésben lenni kimerítő, frusztráló és, ami a legrosszabb, ritkán vezet valódi boldogsághoz.

A vonzás hatalma

Szemben ezzel, a futás valami felé, ami vonz minket, ami boldoggá tesz, ami a szenvedélyünk, erőt ad és felfrissít. Ez az, ami igazán előremozdít minket az életben. Ez adja a legnagyobb örömöt, sikert és elégedettséget.

Irány a cél

Tégy magadnak egy szívességet és ne arra koncentrálj, amitől el akarsz menekülni. Helyette állítsd a fókuszt arra, ami vonz, ami felé haladni szeretnél. Ez a pozitív energiád hajtóereje lesz, ami elősegíti a növekedést és a változást az életedben. Ne a szorongást kerülgesd, hanem keresd azt, ami boldogsággá tesz. 

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK


  1. Mi a különbség a valami elől futás és a valami felé futás között?

A valami elől futás a félelemre és a szorongásra épül, míg a valami felé futás a reményekre, álmokra és céljainkra épül.

  1. Hogyan változtathatok azon, hogy inkább valami felé fussak?

Alkoss célokat és kezdd minden napodat a céljaid felsorolásával. Napközben is emlékeztesd magad rájuk.

  1. Mi a legjobb módja annak, hogy a boldogság és a siker legyen a fókuszomban?

Kezdd azzal, hogy letisztázod, mi az, ami boldoggá tesz és mi a célod. Ezután dolgozz ki egy tervet, hogy hogyan érheted el ezeket, és tegyél lépéseket ebben az irányban minden nap.

  1. Honnan tudom, hogy a helyes irányba haladok?

Ha boldogabb vagy, mint tegnap voltál, az jó jel. Ha érzed, hogy egy fokkal jobb vagy, mint tegnap voltál, az is jó jel. A személyes fejlődés egy hosszú út, légy türelmes magaddal és légy kitartó.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version