Site icon C.S. Lazzar

Egy tipp a tudósoktól, ha kreativitási kiégésben szenvedsz

Egy tipp a tudósoktól, ha kreativitási kiégésben szenvedsz

Ha a hétvégére kezdesz kifogyni az energiából – vagy csak egy kis mentális feltöltődésre vágysz –, érdemes lehet lecserélni a klasszikus zenét az edzés-mixeidre. Kutatások szerint ugyanis egy kis testmozgás felpörgeti a kreatív energiáidat.

A mozgás – a kreativitás titkos fegyvere

Korábbi vizsgálatok azt találták, hogy a kreativitás és a produktivitás egyik fő hajtóereje a boldogság. A tudósok ezért azt akarták kideríteni, vajon a testmozgás képes-e felrázni az elmét, még akkor is, ha épp nem vagyunk a legjobb formánkban. Azt találták, hogy a mozgás akkor is képes felébreszteni a kreatív szikrát bennünk, ha épp nem érezzük magunkat a csúcson. 

Nem csak a teremben

Ehhez pedig nem is kell konditerembe menni – egy séta, pár fekvőtámasz vagy guggolás is elegendő lehet új ötletek felvillantásához, illetve a munkahelyi teljesítmény fokozásához.

Arra az esetre, ha netán morcosnak és kevésbé kreatívnak éreznénk magunkat, fontos kiemelni, hogy a vizsgálatban résztvevők közül, akik intenzívebb edzést végeztek, azok mutatták a legnagyobb javulást a hangulatukban.

Szóval ha inspirációra vágysz, ne habozz mozogni egy kicsit! Nemcsak az egészségednek teszel jót, hanem a kreativitásodnak is adhatsz egy löketet.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK:

  1. Miért jó a mozgás a kreativitásnak?

A kreativitásunk szorosan összefügg a boldogsággal, és a testmozgás azon kívül, hogy növeli az energiaszintünket, a boldogságunkat is fokozza.

  1. Milyen gyakorlatokat kell végezni a kreativitás fokozására?

Akár egy rövid séta, néhány fekvőtámasz vagy guggolás is elegendő lehet.

  1. Milyen gyakran kellene mozognom, hogy hosszú távon kreatív maradjak?

Napi legkevesebb 20 perc testmozgás ajánlott.

  1. Mennyire intenzívnek kell lennie az edzésnek?

Nem szükséges túlzottan intenzívnek lennie. A lényeg az, hogy mozogj!

  1. Mi van, ha nem vagyok sportos típus?

Nem kell maratont futni vagy 400 kilót emelgetni. Még egy egyszerű séta is csodákra képes!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version