Site icon C.S. Lazzar

Warren Buffett tanácsa a munkahelyi boldogsághoz: merj változtatni!

Warren Buffett tanácsa a munkahelyi boldogsághoz: merj változtatni!

Képzeld el, hogy minden reggel izgatottan kelsz fel, mert tudod, ma is azt csinálhatod, amit imádsz. Lehetetlen? Warren Buffett, a 93 éves tőzsdeguru szerint nem! Ő azt mondja: „Olyasmit dolgozz, amit szeretsz. Valósággal ki fogsz ugrani reggel az ágyból.” De vajon hogyan érheted el ezt a munkahelyi boldogságot? Olvass tovább, és fedezd fel Buffett titkát a munkahelyi szenvedélyhez!

Sz*r munkahelyünk van?

Nézzünk vissza az elmúlt hétre! Mit érzünk? Mi az első dolog, ami az eszünkbe jut? Hétvégente fellélegzünk és azt kívánjuk, bárcsak sosem jönne el a hétfő? Ha igen, rossz hírem van: mi is tartogatjuk a szexet a nyugdíjas korra.

Az életünk egyharmadát a munkahelyen töltjük el

Életünk egyharmad részét alvással töltjük el, egyharmad részét pedig a munkahelyen! Nézzünk vissza még egyszer az elmúlt hétre: történtek igazán fontos dolgok? Mennyi idő telt el úgy, hogy azt csináltuk, ami a szenvedélyünk vagy legalább nagyon szeretjük? 

Milyen egy jó állás?

Egy jó állás olyan, mint egy jó film a moziban. Magával ragad, nem érzékeljük az időt és amikor vége, nem akarunk hazamenni. Feltöltődünk és ahogy sétálunk ki a moziból, érezzük, hogy tele vagyunk ötletekkel, vágyakkal. Biztos láttunk már ilyen filmet. De mentünk már így haza munkából? 

Minden rajtunk múlik! 

Most persze ráhúzhatjuk a vizes lepedőt a cégre, a főnökre, a munkatársakra. És panaszkodhatunk, mint emberek milliói. De legyünk őszinték: senki sem rabolta el a házi kedvencünket és nem mondta azt, hogy addig nem adja vissza, amíg nem vállaljuk el azt az állást, ahol épp vagyunk. 

Nálunk a döntés

Bármilyen helyzetben is lehetünk, a döntés a mi kezünkben van. A mi életünkről van szó és abból csak egy van. Nem mindegy, hogyan telnek a napjaink. Nem mindegy, hogyan telik el életünk egyharmada. A saját boldogságunk forog kockán. Nekünk kell kézbe venni az irányítást, mert senki nem fogja helyettünk megtenni!


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan érjem el, hogy jól érezzem magam a munkahelyemen?

A legkönnyebb, ha eleve olyasmit csinálsz, amit élvezel. Ha ez nem lehetséges, próbálj olyan olyan kihívásokat és feladatokat keresni, amik örömet okoznak.

Miért fontos, hogy szeressem a munkámat?

Mivel életed egyharmadát a munkahelyeden töltöd, létfontosságú, hogy élvezd, amit csinálsz – különben elvesztegeted az életed egy jelentős részét.

Hogyan találjam meg a tökéletes munkát?

Gondold végig, mi az, amit élvezel csinálni, mi ad energiát és mi az erősséged – ez segít megtalálni a neked való munkát.

Mi a teendő, ha utálom a munkámat?

Ha gyűlölöd a munkád, fontold meg a váltást. Addig is igyekezz a pozitívumokra koncentrálni és olyan feladatok után nézni, amiket élvezel.

Lehet-e élvezetes egy unalmasnak tűnő munka?

Igen, minden munkában találhatsz élvezetes kihívásokat és lehetőségeket, ha nyitott vagy és aktívan keresed őket. Légy kreatív!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version