Site icon C.S. Lazzar

A mai kor valódi „hiánybetegségei”

A mai kor valódi „hiánybetegségei”

Manapság sokan azt hiszik, hogy a pénz boldoggá tesz. De hiába veszünk drága dolgokat vagy költünk luxusnyaralásra, ez csak átmeneti örömet okoz. Az igazi, tartós boldogsághoz olyan dolgokra van szükség, amit nem lehet pénzért megvenni. Itt van néhány dolog, amit pénzen nem lehet megvenni, de szerintem minden embernek szüksége van rájuk, s bár ingyen vannak, sokan szenvedünk a hiányukban.

Amikor hiánybetegségekről beszélünk, akkor leginkább a vitaminhiányra gondolunk, pedig a legtöbb embernek az alábbiak hiányoznak leginkább az életükből:

Szeretet: A család és barátok szeretete és támogatása nélkülözhetetlen az igazi boldogsághoz. Hiába van pénzünk, ha magányosak vagyunk.

Egészség: Vagyonokat költhetünk az egészségünk visszaszerzésére, de az igazi egészséget nem lehet megvenni, csak megőrizni tudjuk azt.

Béke: A belső nyugalom és harmónia nagyon fontos az elégedettséghez. Ezt sem a pénz, sem a hatalom nem adhatja meg. Sőt.

Idő: Az idő a legértékesebb kincsünk. Hiába dolgozunk és keresünk sok pénzt, ha nem marad időnk élvezni az életet. 

Tudás: A világ megismerésének vágya, a tanulás és fejlődés öröme önmagában boldoggá tehet. A tudás kincs, amit egész életünkben magunkkal vihetünk.

A rohanó világunkban sokszor elfeledkezünk arról, ami igazán számít. Pedig a pénznél sokkal többet érnek ezek az „ingyenes” dolgok – azért tettem idézőjelbe, mert bár ingyen vannak, de meg kell dolgozni értük. 


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan lehet több időt szentelni a szeretteinknek és az élet élvezetének a pénzkereset mellett?

 Az időgazdálkodás és a prioritások helyes beállítása kulcsfontosságú. Fontos megtanulni nemet mondani bizonyos kötelezettségekre, hogy több időt szánhassunk a családra, barátokra és hobbikra.

Milyen lépéseket tehetünk a belső béke és nyugalom eléréséért?

A meditáció, a mindfulness gyakorlatok, a természetben töltött idő, valamint a stresszes helyzetek és gondolkodásmódok felismerése és kezelése segíthet a belső nyugalom elérésében.

Milyen módon fejleszthetjük tudásunkat anélkül, hogy vagyonokat költenénk képzésekre?

Az online kurzusok, könyvtárak, ingyenes webináriumok és előadások, valamint a mentorálás keresése mind jó lehetőségek a tudás bővítésére minimális vagy nulla költséggel.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version