Site icon C.S. Lazzar

Ne várj! Csapj a lovak közé most azonnal!

Minden sikeres vállalkozásra, minden világhírű márkára, blockbuster filmre és bestseller könyvre igaz: egyszercsak valaki elkezdte. Ez az első lépés. Kivétel nélkül, mindig.

Hallgasd meg (2:17 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Kissé ki kell ábrándítsalak: soha nem lesz tökéletes terved. A tanulság: ne várj, kezdd el most! A többi menet közben kialakul.

Sokan elkövetik azt a szarvashibát, hogy túl sokáig készülődnek. Van egy elképzelésük és azt addig próbálják tökéletesíteni, hogy közben valójában semmi mást sem csinálnak, csak készülődnek és közben mindenről lemaradnak. Egyetlen futó sem ért be úgy a célba, hogy a startnál toporgott, amikor eldördült a lövés.

Egy jó terv ma jobb, mint egy tökéletes terv holnap. – Andy Weir

Azt gondolom, nem létezik olyan, hogy tökéletes terv. Annyira gyorsan változik körülöttünk minden, hogy mire egy tervre azt mondhatnánk, hogy tökéletes, öt-tíz tényező megváltozik, amitől már megint nem az. Ha beleesel a hibába, hogy ezeket újra meg újra tökéletesíteni akarod, egy ördögi körben találod magad, amiből nincs kiút. Az egyetlen lehetőség az, fogadd el, hogy a kezdés nem lehet tökéletes.

Hívhatod salto mortale-nak, vagy úgy is hallhattál róla, hogy leap of faith. Teljesen mindegy, minek nevezed, a lényeg, hogy meg kell lépned az első lépést és egy ideig sötétben fogsz tapogatózni. Hinned kell! Elsősorban magadban. Aztán a kitartásodban. Aztán meg… hó-hó! Ne szaladjunk túl messzire!

Tudod mit? Csak fogj hozzá, csináld és meglátod, minden rendben lesz. Több ezer év a bizonyíték rá. Mindenki így csinálta és mindig, minden a helyére került végül.

Csináld. Ma. Most.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version