Site icon C.S. Lazzar

Maga mindent kétszer csinál? Kétszer csinál?

Vicces, de ez a valóság: mindent kétszer csinálunk. Bármit teszünk, először az agyunkban születik meg gondolat formájában, majd csakis azután valósul meg a való életben.

Hallgasd meg (2:31 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A gondolat teremtő ereje. Sokszor, sokat halljuk, ezért talán már elcsépeltté is vált. Pedig igencsak erős tartalom van mögötte. Ha kissé felboncoljuk, láthatjuk, mekkora igazság rejlik itt: arra kérlek, hogy bárhol vagy, alaposan nézz körül, figyeld meg a körülötted lévő tárgyakat. Mit látsz? Asztalt, széket, embereket mindenféle színes ruhákban, ablakokat, járműveket, mindenféle elektromos kütyüket. És mindezek, még a mobilod is, amin ezt most olvasod, valamikor, valakinek a fejében csupán egy gondolat volt.

Gondolj bele: minden, ami körülvesz minket, amiket nap mint nap teljesen természetesnek veszünk, egyszer csak valakinek a fejében megszületett, mint egy gondolat.

Megálmodom a festményem, majd megfestem az álmom. – Vincent van Gogh

Ez a gondolat teremtő ereje: amit az ember elképzel, azt meg is tudja valósítani. Az álmok nem kell pusztán gondolatok maradjanak. Bármilyen merész álom, bármilyen őrült elképzelés valóra válhat. És itt van a kutya elásva. A feltételes módban. Válhat. Ahhoz, hogy valóság legyen belőle, tenni kell érte. A gondolatnak ki kell jönnie az ember fejéből.

Az ember ősidők óta repülni akart. Ha ez még mindig csak egy gondolat lenne sokunk fejében, még mindig több hónapba telne, míg Lisszabonból Miamiba érnénk. S közben álmodoznánk róla, hogy milyen jó lenne, ha szárnyaink lennének. De mi történt? Az ember fejéből kibújt a gondolat és, bár több kudarc során, meg nem toll-, hanem vasszárnyakon, de meghódítottuk az eget.

Hódítsd meg te is az álmaidat! Engedd szabadon a képzeleted, valósítsd meg vágyaidat!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version