Site icon C.S. Lazzar

Nem számít, hogy a helyes úton vagy, ha csak üldögélsz egy helyben

Nem számít, hogy a helyes úton vagy, ha csak üldögélsz egy helyben

Nem számít, hogy a helyes úton vagy, ha csak üldögélsz egy helyben

Ha nem mozogsz, átgázolnak rajtad, vagy jobb esetben egyszerűen mindenki elhalad melletted. És te lemaradsz. Mindenről.

Hallgasd meg (2:07 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Az én szememben kettős értelme van a fenti gondolatnak.

Egyrészt a világ tele van olyan emberekkel, akik bárkin átgázolnak a saját önös céljaik érdekében. A legkönnyebben azokat az embereket lehet félrelökni, akik egy helyben ücsörögnek. Aki halad, azt előbb utol kell érni, ám ha mozgásban van, még akkor sem könnyű átlépni rajta. Csak gondolj egy futóversenyre. Melyiket könnyebb elkerülni: aki egy karhosszal vezet, de teljes erejéből fut, vagy aki egy körrel vezet, de leül Candy Crush-ozni, mert azt gondolja, bőven van ideje rá?

A második, és számomra sokkal mélyebb értelme, hogy a célok elérése érdekében meg kell mozdulni. Tenni kell, ha eredményt szeretnénk. Tátott szájjal várni a sült galambot, sehova sem vezet. Még akkor sem, ha a helyes úton vagyunk. Felesleges elmennünk hetente háromszor a konditerembe, ha ott csak üldögélünk és nézzük, más hogy izzad. Hiába vágyunk fittségre, nagyobb fizetésre, boldogabb párkapcsolatra, ha semmit nem teszünk érte.

És van egy rejtett, harmadik (bónusz) értelme is: nem mindegy, hogy merre haladsz. A legrosszabb az, ha semerre. Az sem sokkal jobb, ha a rossz irányba. Tudnod kell, hogy a jó úton, jó irányba tartasz. Ehhez meg tervre van szükséged. Alkoss célokat, tervezz hosszú távra és folyamatosan ellenőrizd, hogy jó-e az irány.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version