Site icon C.S. Lazzar

Túl sokan nem élünk az álmainknak, mert a félelmeink erősebbek

Túl sokan nem élünk az álmainknak, mert a félelmeink erősebbek

Túl sokan nem élünk az álmainknak, mert a félelmeink erősebbek

Gyakran hallani azt a mondatot, ami így kezdődik: „Nekem az álmom az…”, és nagyon ritkán hallani azt, hogy „Valóra váltottam az álmom!”. Utóbbiaktól ha megkérded, hogyan, legtöbben azt fogják elmesélni, mit tettek. Előbbiektől ha megkérded, miért nem, el fogják mondani a kifogásaikat. Gyakorlatilag, az esetek többségében kiderül, hogy a félelmek nagyobbak, mint az álmok utáni vágyak.

Hallgasd meg (2:25 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Biztathatnálak, hogy nézz szembe a félelmeiddel, mert addig nem élsz igazán, amíg vannak félelmeid. Vagy mondhatnám azt is, hogy felejtsd el az álmaidat, ha félsz kockázatokat vállalni. De inkább adok egy gyakorlatiasabb tanácsot: hogyan használd fel a félelmet, hogy valóra váltsd az álmaidat?

Ravasz szakemberek előszeretettel használják, mint igencsak bevált eladási stratégia, a FOMO-nak keresztelt marketing-fogást. FOMO, azaz Fear Of Missing Out, a gyarló ember pszichológiai késztetése, hogy ne maradjon le valamiről. Megrögzötten nyitod meg újra meg újra a Facebook-ot. Válaszolsz egy telefonhívásra munka közben, megszakítod, amit épp csinálsz – habár ismeretlen szám hív. Igent mondasz egy ismerős vagy munkatárs kérésére, mert érdekesnek tűnik a dolog, de jóformán időd sincs rá. Kilépsz egy párkapcsolatból, mert szingliként több lehetőséged van. Vagy a másik, igent mondasz egy párkapcsolatra, amiről nem vagy egyáltalán meggyőződve, csak azért, mert körülötted mindenkinek van párja és olyan boldogok. Ismerős? Ezek mind-mind tipikus példái a valamiről való lemaradás félelmének.

Légy te is ravasz! Használd a FOMO-t, hogy valóra váltsd az álmod. Próbáld olyan perspektívából nézni az álmod, hogy ha nem teszel lépéseket ma és mostantól minden nap, le fogsz maradni róla. Próbáld ki, hihetetlen motiváló ereje tud lenni a félelemnek!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version