Site icon C.S. Lazzar

A sikeres emberek nem egyik napról a másikra lesznek azok

A sikeres emberek nem egyik napról a másikra lesznek azok

Amit a legtöbb ember gondol, amikor egy sikeres, boldog, gazdag vagy céltudatos ember lát, általában az, hogy milyen szerencsés. Állítólag kell hozzá egy kis szerencse is. De abban mindenki egyetért, hogy kemény munka, szorgalom, törekvés és kitartás biztosan kell hozzá.

Hallgasd meg (2:08 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Mindig törekedtem leegyszerűsíteni a dolgokat. Így történt például az, hogy segítséggel, de sikerült a munkahelyi elvárásainkat egyetlen szóba sűríteni. Azelőtt sok mindent felsoroltunk mi is: elvártuk a pontosságot, a figyelmet és a fegyelmet, megbízhatóságot satöbbi, de végül rájöttünk, hogy egyetlen szó tartalmazza mindezeket. Korrektség.

Sokan és rengeteget kutatták, tanulmányozták, boncolták és újra összerakták a sikert. Abban mindenki megegyezik, hogy először is azt kell magadnak meghatároznod, hogy mit jelent számodra a siker. Mert mindenkinek mást jelent. Azután jöhet az, hogyan érd el? Most elárulok valamit, ami nekem sok év dokumentálódásba, kutatásba és tapasztalatgyűjtésbe telt, míg megtudtam:

A siker kulcsa nem más, mint a kitartás. – C.S. Lazzar

Bármit is szeretnél elérni, kitartás nélkül nem valószínű, hogy eléred. A sok megpróbáltatással szemben, a kitartás segít, hogy haladj tovább az úton. Semmi sem állíthat meg, még ha elgyengülsz, feladnád, elfogy a türelmed, akkor is mész tovább, hiszen megvan a kitartásod.

Következőben arról írok, hogyan gyakorolhatod a mentális kitartást – mert mint bármilyen képesség az ember életében, erre sem kell születni, lehet gyakorolni és meg lehet tanulni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version