Site icon C.S. Lazzar

Két lehetőséged van: játszod a játékot vagy új játékba kezdesz, saját szabályokkal

Két lehetőséged van: játszod a játékot vagy új játékba kezdesz, saját szabályokkal

Két lehetőséged van: játszod a játékot vagy új játékba kezdesz, saját szabályokkal

Az emberek zöme azt a játékot játssza, amit mások alkottak meg az emberiség számára. De időnként felbukkan egy Zuckerberg (Facebook), egy Bezos (Amazon) vagy egy Kalanick (Uber) és mindent a feje tetejére állít. Ők azok, akik nem hajlandóak elfogadni azt, ami van, mindent megkérdőjeleznek és folyton azon pörög az agyuk, hogy mit lehet másképp csinálni. Pontosítok, nem csak másképp, jobban. Ők azok, akik milliók életét változtatják jobbra.

Hallgasd meg (4:07 perc)
YouTube video player
Olvasd el (4 perc)

A XXI.-ik század igazi szuperhősei

Elon Musk – Tesla, SpaceX 

Musk nevéhez fűződik még többek között a Paypal és a Hyperloop (innovatív szárazföldi tömegközlekedés) is. Ez utóbbi számomra a leglenyűgözőbb, ugyanis nem csak egy légből kapott ötlet, hanem részletesen kidolgozott terv, amit Elon közkinccsé nyilvánított, hogy mások megvalósíthassák. 

Mark Zuckerberg – Facebook

No comment. 

Jack Ma – Alibaba

Bizonyára te is rendeltél már valamit az Aliexpressről…

Reed Hastings és Marc Randolph – Netflix

1997-ben DVD kölcsönzéssel kezdődött a történet. Tíz évvel később beindították a filmek online szórását (stream), 2013-tól pedig saját sorozatok és filmek gyártásába is belekezdtek. Ezek közül kiemelném a filmek streamelésének ötletét. Hát mennyire egyszerű és mégis fantasztikus? 

Larry Page – Google

Hozzá sem fogok felsorolni, mennyi mindent forradalmasított a Google. Na jó, azért megemlítek kettőt: magát a Google keresőt (ma már köznyelvben is használjuk, hogy guglizd, ahelyett, hogy azt mondanánk, keress rá az interneten), és a Maps-et, ami nélkül lassan a saját városunkban sem indulunk útnak. Mindkettő olyan eszköz, ami létezett azelőtt is, hogy e kettő világra jött volna. Nem a Google volt az első internetes kereső és nem a Maps volt az első navigációs szoftver, a különbség viszont ég és föld a Google által készített és az összes többi között. Mert a Google a felhasználó fejével gondolkodva alkotta meg termékeit. 

Egyébként a Google egy azon vállalkozások közül, aki óriási hangsúlyt fektet az innovációra. Világszerte több ezer alkalmazottjuk dolgozik nap mint nap azon, hogy olyan eszközöket találjanak fel, amelyek megkönnyítik az emberek életét.

Howard Schultz – Starbucks

A Starbucks előtt is kávéztak az emberek, de Schultz újításai óta minden megváltozott. 

Frank Wang – DJi drónok

Csak egy játék? Profi fotó-videó-eszköz? Vagy mindkettő? Mindenesetre azt gondolom két típusú ember van: egy, akinek már volt DJi drónja és egy, aki szeretné, ha lenne.

Travis Kalanick – Uber

Azt hiszem, az Uber az egyik legjobb példa arra, amiről épp írok. Veszünk valamit, ami már évtizedek óta működik, megcsűrjük-csavarjuk, elvetjük belőle azt, ami rossz, hozzáadunk még valamit, ami jó, végül pedig adunk az emberiségnek valamit, ami jobbá teszi a mindennapjaikat.

A Forbes magazin által készített 30-as listát itt olvashatod.

Te lehetsz a következő szuperhős

Úgy Zuckerberg, mint Musk és az összes többi felsorolt, vagy nem említett szuperhős, valójában csak egy ember. Nem szuperhősök. Az egyedüli különbség az, hogy ők egy kicsit másképp gondolkodnak. Nem a múltban élnek, hanem a mában, és a jövő ember fejébe próbálnak bebújni. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version