Site icon C.S. Lazzar

Mennyire dolgozol keményen és mennyire fizetnek meg érte?

Mennyire dolgozol keményen és mennyire fizetnek meg érte?

Mennyire dolgozol keményen és mennyire fizetnek meg érte?

Ha már George Carlin idézettel jöttem ma, itt a kedvencem tőle: „A Mikulás azért olyan vidám, mert tudja, hol laknak a rossz kislányok.” Most már teljesen más értelmet kapott a diák korombéli vicc: kicsi, piros és a hóban hempereg, mi az? T…kön rúgott Mikulás! Úgy kell neki, ha rossz kislányokon jár az esze!

Hallgasd meg (2:37 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

De nagyon elkalandoztam… Vasárnap van, ideális nap, hogy kicsit úgy beszéljünk a munkáról, hogy közben nem dolgozunk. Szerintetek igaza van Carlin úrnak? Én azt gondolom, hogy tudja, miről beszél. Ugyanakkor – mint minden más „mondás” ezen a világon – ez sem érvényes mindenkire. A sikeres emberek ugyanis nem így gondolkodnak. A sikeres emberek tudják, hogy kézbe kell venniük a saját életük szekerének gyeplőjét. Ők azok, akik többet dolgoznak mindenki másnál, beosztástól, cégen belüli pozíciótól függetlenül. Folyamatos versenyben vannak, méghozzá saját magukkal. És ez a siker kulcsa: nem máshoz hasonlítják magukat, hanem saját énjükhöz. Szakadatlanul azon dolgoznak, hogy jobbak legyenek, mint tegnap voltak. És ez általában sikerül is nekik, ezzel együtt pedig elérik azt, amiről az átlagember így nyilatkozik: „bezzeg, de jó neki!” 

Legyen jó neked is! Tudod, kin múlik? Igen, csakis rajtad! Fogadd meg, hogy holnaptól többet fogsz dolgozni, mint tegnap, és nem azért, mert elvársz valamit cserébe, nem azért, mert magasabb beosztásra vagy nagyobb fizetésre vágysz, hanem saját magadért. Hogy több legyél, mint aki vagy. Mi a legrosszabb, ami történhet? Nem veszi észre senki, nem léptetnek elő és nem kapsz fizetésemelést? Nem baj! Te fejlődtél, te többre vagy képes, mint bárki más, ha ezt a szervezetnél nem értékelik, talán ideje továbblépned. És félelem nélkül meg fogod tudni tenni, hiszen addigra kialakul a küzdő éned, akit senki és semmi nem tud megállítani.

Egy dolgot azért még garantálok neked: a jutalom nem marad el.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version