Site icon C.S. Lazzar

A világ nem olyan, mint a könyvekben vagy a filmeken

A világ nem olyan, mint a könyvekben vagy a filmeken

A világ nem olyan, mint a könyvekben vagy a filmeken

Megkérdeztem az olvasóimat, hogy jobb vagy rosszabb a világ, mint az elmúlt 2000 évben. Sajnos a többség arra voksolt, hogy rosszabb. Őszintén megmondom, nem értem, miért? Szerintem az emberiség történelmének legjobb korát éljünk!

Hallgasd meg (2:37 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Voltál már úgy, hogy felébredtél egy intenzív álomból, s egy ideig nem tudtad megkülönböztetni a valóságot attól, amit álmodban láttál? Valahogy így gondolok azokra a fiatalokra, akik épp kilépnek az iskolapadból. Óriási lendülettel és naiv lelkesedéssel indulnak neki a nagybetűs életnek, és aztán sorban kapják a pofonokat, amíg technikai kiütéssel padlóra nem kerülnek. Van, aki soha nem áll fel innen, és van, aki felfogja: az élet teljesen más, mint amire ő számított.

Ember vagy; természetes, hogy hibázol. Ez az egyik legszebb dolog az emberi létben – de csak akkor, ha tanulsz a hibáidból. Ellenkező esetben az életed tele lesz felesleges fájdalommal és szenvedéssel.” –  Rhonda Byrne

Túl sok minden, amit megtanulunk az iskolában, és azt gondoljuk, tudjuk, mert könyvekben olvastuk vagy a tanárok mondták, a való életben valahogy mintha nem úgy lenne. Idejét múlta vagy egyszerűen úgy téves, ahogy van. Ettől annyira össze lehet zavarodni, hogy csak kapkodjuk a fejünket, mint a vasorrú bába a mágneses viharban.

Ezért tanultam tizenhat éven át, hogy most semmit se tudjak? Jogos a kérdés, a válasz az, hogy minél többet tanulsz, annál inkább ráébredsz, hogy mennyire keveset tudsz. A tanulság pedig az, hogy soha ne hagyd abba a tanulást.

Van úgy, hogy az élettől többet tanulsz, mint ha az életet tanulod.” – Ruta Sepetys

Ha ezeknek tudatában vagy, nem érnek mély csalódások, és nem küldenek padlóra a hibák, amelyeket el fogsz követni. Sőt, hiszem, hogy csak így lehet egy igazán kalandos, izgalmas életed: várni fogod a következő kihívást, nem félve attól, hogy kudarcot vallasz, minden, amit még nem tudsz, lázba fog hozni, hiszen lehetőségként fogsz tekinteni rá. Lehetőség, hogy megismerj valamit, ami még idegen, lehetőség, hogy megtanulj valamit, amit még nem tudsz, lehetőség, hogy több legyél, mint aki vagy.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version