Site icon C.S. Lazzar

Nekem egy jó nap testmozgással indul – És neked?

Nekem egy jó nap testmozgással indul – És neked?

Nekem egy jó nap testmozgással indul – És neked?

A címben szereplő mondat számomra egy mantra, azaz egy mágikus formula. Mitől mágikus? Mert csupán ennek az egy mondatnak az ismétlésétől számos pozitív változás történt az életemben.

Hallgasd meg (3:21 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Szeretek korán kelni – ez nem titok. Szeretek sportolni – mindig is szerettem. De voltak hullámvölgyek, amikor későig lustálkodtam és nem sportoltam semmit. Voltam már 93 kilós is, és megsúgom, nem a sok edzőtermi lábedzéstől. Le tudtam gyúrni együltömben két egész pizzát. És ami a legrosszabb, hogy meg is tettem. Viszont soha nem éreztem magam annyira jól a bőrömben, mint most. És ez minek köszönhető? Nagyrészt annak, hogyan indítom a napom.

Ha úgy indult a napom, mint az emberek zömének – első a telefon, és nagyon gyorsan megnézni, hogy miről maradtam le, amíg aludtam –, nagy valószínűség szerint pocsék napom lett. Nem is találtam meg az összefüggést, mindaddig, amíg nem változtattam ezen. 

Ma már az utolsó a telefon, addig nem nézek meg semmit (se e-mailt, se Facebookot, se semmilyen üzenetet), amíg nem végzek a reggeli rutinommal. És ezáltal egy olyan lelkiállapotba kerülök, amiben igazán jól érzem magam és amiből nagyon nehezen lehet engem kizökkenteni. 

A mantra

Mindezeknek a rendszeresítéséhez úgy érzem, alapvető fontosságú volt a mantra megfelelő számú ismételgetése. Érdekes módon nagyon jól tudtam: ha mozgok, sportolok, edzek, utána mindig jól érzem magam. De amíg ezt nem mondtam el magamnak, nem hatott rám motiválóan. Amikor mondogatni, ismételgetni kezdtem, minden megváltozott. Reggel, ahogy megébredtem, az első dolog, amire gondoltam: egy jó nap testmozgással indul. Miután végeztem a sportolással, megerősítettem magamat: jól érzem magam, egy jó nap testmozgással indul. Napközben, ha jól éreztem magam, eszembe jutott: azért érzem most jól magam, mert ez a nap egy jó nap, mert testmozgással indult.

Az eredmény

Az eredmény még engem is lenyűgöz: roppant egyszerű felkelni reggel. Akkor is sportolok, ha úgy érzem, semmi kedvem hozzá. És a legjobb: minden nap fantasztikusan érzem magam!

Mi a te mantrád?

Meg vagyok győződve róla, hogy nem mindenkinek ez a mantra válik be. Nem mindenki szeret korán kelni, és nem mindenki szeret sportolni. Azt szeretném, ha a megfelelő tanulságot vonnád le.

A tanulság

Találd meg, hogy mi az, amit reggel elsőre tenned kell, hogy jól érezd magad tőle. Próbálj ki több dolgot, és biztosan meg fogod találni. Lehet, hogy egy csendes kávézás lesz a nyerő, lehet, hogy egy ötperces zuhanyzás, de az is lehet, hogy a párod ölelése hoz téged megfelelő lelkiállapotba. A lényeg az, hogy amint megtaláltad, fogalmazd meg egy mondatban (Egy jó nap egy finom kávéval indul), és ismételgesd gyakran a mantrát, hogy azután minden napod így induljon. 

Meg vagyok győződve róla, hogy reggel dől el, hogy milyen napod lesz. Amivel indítasz, azt viszed magaddal egész nap. Szeretnéd, hogy minden napod egy nagyszerű nap legyen? Találd meg a reggeli mantrádat!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version