Site icon C.S. Lazzar

A hibák és a hiányosságok pozitív oldala

A hibák és a hiányosságok pozitív oldala

A hibák és a hiányosságok pozitív oldala

Nincs ember hibák nélkül. Vagy van bennünk valami, ami nem kellene ott legyen, vagy hiányzik valami, amivel nem rendelkezünk. Legtöbbünk hajlamos arra, hogy folyamatosan ezeken kattogjon, és nagy hibát követünk el.

Hallgasd meg (1:54 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Amire helyezzük a fókuszt, azt erősítjük fel. Ha a hiányosságainkon jár az eszünk, folyton abban igazoljuk magunkat, hogy mennyire tökéletlenek vagyunk. Úgy képzeld el, mint egy Da Vinci festményt, ami egy-két méterről nézve egy világhírű remekmű. Aztán kezedbe veszel egy nagyítót és keresel az egy négyzetméteres képen egy pöttömnyi hibát. Biztosan találsz egy ecsetvonást, egy pöttyöt, egy vonalat, ami nem pont úgy van, ahogy szeretnéd. Ha csak ezt az egy pontot nézegeted a nagyító alatt, teljesen elfeledkezel arról, hogy a festmény valójában egy remekmű. De ha kellőképpen eltávolodnál a képtől, nem is látnád már a hibát. Nézőpont kérdése az egész.

Vedd le a fókuszt tehát a hibáról, és helyezd át minden másra, ami jó benned. Hiszen számtalan remek tulajdonságod, képességed és jellemződ van! Azokra figyelj, azokat nagyítsd fel. Igazold magadnak azt, hogy egy nagyszerű ember vagy, és sokkal több pozitív tulajdonságod van, mint az a néhány apró hiba.

Egyébként meg: pontosan ezek a hibák és hiányosságok tesznek egyedien tökéletessé.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version