Site icon C.S. Lazzar

Ha már szültél, többé nem vagy terhes

Ha már szültél, többé nem vagy terhes

Ha már szültél, többé nem vagy terhes

Viccesnek tűnhet, de ez a bejegyzés a vállalkozásokról szól. Pontosabban azokról az emberekről, akik vállalkoznának, de évekig halogatják és soha nem kezdenek bele.

Hallgasd meg (2:14 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

És így jön képbe a terhesség. Aki halogatja a vállalkozás elindítását, terhes. Aki elindítja, az megszült. Amíg csak tervezel, beszélsz róla, nincs felelősség, nincs kockázat. A bébi (a vállalkozás) még biztonságban van, bármi, amit gondolunk, mondunk vagy teszünk, pusztán elméleti dolog. A gond az, hogy ezt a fajta terhességet évekig lehet húzni. És sokan ezt is teszik. Évekig terhesek. 

Tudod, mikor van a tökéletes időpont belekezdeni egy vállalkozásba? Nyilván: most.  Természetesen nem azt mondom, hogy fejetlenül ugorj bele. Nem, dehogy, igenis szükség van arra a periódusra, amikor elkészül az üzleti terv, és látod azt, hogy igenis működni tud a vállalkozás. Itt viszont elérkezik a szülés időpontja, ez az a pillanat, amit nem szabad halogatni. Itt van az a momentum, amikor be kell lépni a sötét szobába, anélkül, hogy tudnád, hogy hol van a villanykapcsoló, vagy hogy egyáltalán van-e. Megsúgom: van. 

A jó ebben az, hogy ha már megszültél, többé nem vagy terhes. Nem lehet a bébit visszadugni oda, ahonnan jött. Onnantól már szülő vagy, felelősséggel tartozol, és pontosan ezt fogod tenni: felelősségteljesen nevelsz. Beleadsz mindent, hiszen a te gyermekedről van szó. Nem, nem felejtettem el, hogy egy vállalkozásról beszélünk. De te se felejtsd el, amit mondtam: ne halogass, készen állsz, kezdj hát bele!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version