Site icon C.S. Lazzar

A félelem által korlátozott élet boldogtalansághoz vezet

A félelem által korlátozott élet boldogtalansághoz vezet

A félelem által korlátozott élet boldogtalansághoz vezet

Félni jó dolog, feltéve ha veszély fenyeget. De tényleg mindig fenyeget veszély, valahányszor félsz?

Hallgasd meg (2:17 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A legtöbb esetben a félelem nem valóságos. A félelem a gondolataid szüleménye. A félelmet gyakran félreértjük. Ha van veszély, jogos a félelem. De ha nem? Akkor mire jó a félelem? Semmi jóra. A félelemből hozott döntések mindig, kivétel nélkül mindig negatív hatással vannak az életünk minőségére. Mert mindaz, amitől félünk, de nincs valódi veszély mögötte, lekicsinyít bennünket a saját szemünkben. Egyre kisebbek és kisebbek leszünk. Ez a fajta félelem önbizalomromboló. Sérül az énképünk, az az egészséges nézet saját magunkról, amivel születünk. És amit szép lassan leépítünk.

Nem azt mondom, hogy légy vakmerő. Azt mondom, hogy merj. Merj szembenézni azzal, amitől félsz. Vizsgáld meg a félelmet, ami a saját gondolataid szüleménye. Nézd meg, mi az, amitől félsz? Mert lehet, hogy egy teljesen valószerűtlen forgatókönyvtől tartasz. Írd le: mi az a legrosszabb dolog, ami bekövetkezhet? Majd írd le: mit tudnál tenni, ha ez bekövetkezne. És meglátod, van megoldás akkor is, ha az a legrosszabb dolog bekövetkezik. Aztán írd le azt is, hogy mi lenne a legjobb dolog, ha szembenéznél a félelmeddel! Kérdezem én: hajlandó vagy elfogadni, hogy erről le kell mondanod? Valószínűleg nem.

Félsz? Jó! Azt jelenti, van ott valami. Vizsgáld meg, hogy mi az. Legtöbbször valami jó dologra fogsz bukkanni. Ha másért nem, akkor azért, mert nem hagyhatod ki azt az érzést, amikor szembenézel a félelmeddel és győzöl! Ritka az, ami képes lenne ezt felülmúlni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version