Site icon C.S. Lazzar

Megszűnt a munkahelyed? Dolgozz otthonról! Első rész

Megszűnt a munkahelyed? Dolgozz otthonról! Első rész

Megszűnt a munkahelyed? Dolgozz otthonról! Első rész

A koronavírus sok embert az otthonába zárt, de attól, hogy a világ lelassult, még nem állt meg. Sokan siránkoznak, panaszkodnak, a Facebookot pásztázzák a legújabb statisztikákért és rémhírekért. Ha a saját kezedbe szeretnéd venni a dolgok irányítását, itt a segítség!

Hallgasd meg (3:35 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

A következő napokban egy sorozattal jelentkezem, melynek célja: fordítsuk a hátrányt előnyre! A tippeket használhatod akkor is, ha épp elvesztetted az állásod, illetve akkor is ha mellékkeresetre szeretnél szert tenni.

Első tipp: segíts más vállalkozóknak fellendíteni az üzletet! Ha késztetést érzel, hogy megtanuld, ez a „szakma” ingyenesen elsajátítható, de ha nem, az sem baj, úgy is belevághatsz, nulla tudással, nulla szakértelemmel. 

Íme három lépésben:

1. Keress egy piaci rést, azaz egy olyan piacot, ami jelenleg feltörekvőben van, így egyrészt még nem telített, másrészt nagy szükség van a marketingre.

Keress rá Google-n: SMMA Niches 2020, mit vállalkozzak 2020, menő vállalkozások 2020, vállalkozás ötlet 2020. Ne feledd: a cél nem az, hogy vállakozási ötletet találj, hanem hogy olyan vállakozásokat találj, amelyek viszonylag újak. 

2A. Tanuld meg a Google és Youtube Ads-t valamint a Facebook (és Instagram) Ads-t kezelni teljesen INGYEN: 

Google Ads: https://skillshop.exceedlms.com/student/catalog/browse

Facebook Blueprint: https://www.facebook.com/business/learn

2B. Keress egy szakit az upwork.com-on, aki profi a fentiekben és fogadd fel őt.

3. Ajánld fel a szolgáltatásaidat helyi vállalkozásoknak. Hogyan találj potenciális klienseket? Keress rájuk Google-n, Instagramon. Majd üzenj nekik. Többször. Addig, amíg azt nem mondják: NEM.

Ebben az a jó, hogy ténylegesen segíteni tudsz más vállalkozóknak, hogy (1) pénzt takarítsanak meg – ugyanis sokan vagyonokat fizetnek „tandíjként”, mert azt gondolják, meg tudják maguk oldani a reklámozást -, illetve (2) még a bizniszük is fellendül a te munkád során. Ha türelemmel, kitartással csinálod, ebből akár főállás is lehet.

Tudom: nem épp ennyire egyszerű, ahogy fent leírtam, mert idő kell, tudás kell, nem értesz hozzá, nem tudod a nyelvet, számlázni kell, cég kell, satöbbi. De ezek egytől-egyig kifogások. Ha kifogást keresel, százat fogsz találni. A kérdés az, hogy tényleg akarod? Mert ha igen, akkor megtalálod a megoldást, jöhet bármilyen probléma.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version