Site icon C.S. Lazzar

Hátrányból előny: fordítsuk javunkra a világjárványt és a karantént 3 lépésben

Hátrányból előny: fordítsuk javunkra a világjárványt és a karantént 3 lépésben

Hátrányból előny: fordítsuk javunkra a világjárványt és a karantént 3 lépésben

Hogyan lehet egy olyan helyzetet megfordítani, ami első ránézésre teljesen rossz? Hogyan beszélhetünk javunkra fordításról, ha mondjuk elveszítettük az állásunkat? Hogyan kovácsoljunk előnyt a hátrányból?

Hallgasd meg (3:00 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Első lépés

Tény, hogy ami a világban zajlik jelenleg, nagyon rossz. Főleg az átlagembereknek. De bármennyire is rossz, lehetne rosszabb, nem igaz? Próbáljuk felvenni ezt a perspektívát: hasonlítsuk a jelenlegi helyzetünket egy képzeletbeli, sokkal rosszabb forgatókönyvvel. Nem azzal a céllal, hogy aggódni kezdjünk, hanem azért, hogy értékelni tudjuk a jelent. Azt, hogy most jobb, mint amennyire rossz lehetne. Ez az első lépés, hogy kirángassuk magunkat az önsajnálatból, duzzogásból, nyavajgásból. Látnunk kell, hogy az életünk jobb, mint sok más emberé. Látnunk kell, hogy a mi helyzetünk ezerszer szerencsésebb, mint sok millió más emberé.

Második lépés

Kapcsoljuk ki a média zaját. Ez alatt a hagyományos értelemben vett médiát értem: híradókat, újságokat, tévét, rádiót, de főleg az internetet, beleértve a közösségi médiát is. Ha rákattanunk erre a végtelen áradatra, pillanatok alatt behúz magába ez a végtelen spirál, akár egy fekete lyuk, és másról sem fog szólni az életünk. Koronavírus, fertőzés, karantén, kézmosás, wc-papír-válság és egyéb baromságok. Képtelenek vagyunk bármi építőre figyelni. Ezt tudatosan ki kell kapcsolni. Semmiről sem maradunk le, minden, ami fontos, így vagy úgy eljut hozzánk. Ha másképp nem, felhív anyu, apu, tesó és elmondja. 

Harmadik lépés

Keresd meg a lehetőségeket, hogy egy fokkal magasabban légy a válság végén, mint azelőtt voltál. Akár elvesztetted az állásod, akár otthoni munkára vagy ítélve, teljesen mindegy, hol állsz ezen a skálán, a lehetőség adott mindenki számára. Tudjuk, hogy az első számú és legfontosabb eszközünk az idő. Most, hogy nem lehet utazni, gyakorlatilag korlátozva van az az idő, amit az otthonunkon kívül tölthetünk el, tehát több időnk van otthon, magunkra. Ezt kell kihasználjuk! Hogy mire? Tanulásra, több munkára, több pénz keresésére, egy vállalkozás beindítására, a meglévő vállalkozás fejlesztésére, emberek toborzására (sok ember elvesztette most az állását).

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version