Site icon C.S. Lazzar

Hogyan legyen több bevételed 4 egyszerű lépésben

Hogyan legyen több bevételed 4 egyszerű lépésben

Hogyan legyen több bevételed 4 egyszerű lépésben

A modern társadalom áldása és egyben átka az iskolarendszer, ugyanis bár megtanítja az embereket arra, hogyan keressenek pénzt, magáról a pénzről semmit sem tanít.

Hallgasd meg (5:15 perc)
YouTube video player
Olvasd el (5 perc)

Az emberek zöme, miután kijön az iskolából, azonnal munkát keres. Mindegy, hogy milyen munkát, mert az elsődleges szempont az, hogy minél hamarabb pénzre tegyen szert. Még arra a kompromisszumra is hajlandó, hogy ne olyan munkát végezzen, ami a szakmája. A többségnek ez sikerül is, kap egy állást, dolgozni kezd, és elindul a nagybetűs életben.

Közismert tény, hogy Ronald Reagan, mielőtt amerikai elnök lett volna, színészként dolgozott. Azt azonban nem sokan tudják, hogy bár közgazdaságot és szociológiát végzett az egyetemen, először vízimentőként dolgozott. De nem kell ilyen hírességeket felhozzak példának, hiszen vannak ilyen esetek a közvetlen környezetemben is: van olyan munkatársam, aki villanyszerelő iskolát végzett, karrierje során azonban az eladástól az építkezésig mindent csinált, kivéve a villanyszerelést. 

Biztos vagyok benne, hogy ez valamilyen szinten rád is érvényes, és nincs is ezzel semmi gond. Az igazi probléma ott van, hogy leragadunk egyetlen állásnál, és ezáltal egy folyamatos bizonytalanságban élünk. Mi a garancia arra, hogy holnap is meglesz a munkahelyünk? Ezt bizonyította a koronavírus járvány is. Úgyhogy ez legyen az egyik tanulság: legyen több bevételi forrásunk. 

Aki egy lábon áll és azt kivágják alóla, azonnal földig esik.” 

De hogyan legyen több bevételi forrásunk, amikor ezért az egyért is annyira megküzdünk?

Első lépés: megtakarítások

Ahogy a világhírű szerző és befektető, Robert Kiyosaki mondta: „Mindig magunknak fizessünk először!” Gyakorlatilag arról van szó, hogy a bevételeink legkevesebb tíz százalékát mindig tegyük félre. Váljon szokásunkká, hogy ez legyen az első dolgunk, valahányszor pénzt kapunk. 

Második lépés: adjunk munkát a pénznek

A közhiedelemmel ellentétben a megtakarításoknak nem az az elsődleges céljuk, hogy kihúzzanak a pácból, hanem az, hogy még több pénzt termeljenek számunkra. Így fogunk több lábon állni, így lesz több bevételi forrásunk. 

Néhány egyszerű példa arra, hogy milyen munkát adhatunk a pénzünknek: banki letétek, tőzsdei részvények, ingatlanbefektetések (legyen az tényleges ingatlan vásárlása és bérbeadása, vagy olyan cégek igénybevétele, amelyek ingatlanbefektetési közvetítéssel foglalkoznak – például a relendex.com). 

Harmadik lépés: dolgozzunk okosan

Ahogy Tim Ferriss a 4 órás munkahét című könyvében írta – és hadd ismételjem meg ezt a címet: 4 órás munkahét, azaz négy órát dolgozni egy héten -, ne dolgozzunk többet, hanem dolgozzunk okosan És ez lényeges különbséget tud jelenteni a bevételeinkben.  De nemcsak a bevételeink fognak pozitív irányba megváltozni, hanem a teljes életstílusunk is. Mert nem mindegy, hogy azért élünk, hogy dolgozhassunk, vagy azért dolgozunk, hogy élhessünk. A cél az, hogy legyen időnk élni is.

Negyedik lépés: legyünk vállalkozók

Jó előre szólok, ez nem való mindenkinek. A vállalkozó az az ember, aki hajlandó heti 80 órát dolgozni, hogy ne kelljen heti 40 órát dolgoznia. Okosan vállalkozni úgy kell, hogy vállalkozásokat építünk fel, és nem pedig beállunk dolgozni a saját vállalkozásunkba. Az utóbbi egyenes út a halálba, az előbbi segítségével viszont megteremthető az az élet számunkra, amelyben megvan a szabadságunk, hogy az időnket magunknak oszthatjuk be. Lehet akár több vállalkozásunk, ezek mind egy-egy plusz biztonságot jelenthetnek számunkra. Ha vállalkozni szeretnél, ajánlom, hogy mindenképp olvasd el Michael E. Gerber – A V mítosz című könyvét.

Ha nem szeretnél vállalkozni, nincs semmi gond. Ebben az esetben fogadd meg és tartsd be a harmadik lépést, így kellő idő szabadul fel, hogy mellékállásokat vállalj. Amennyiben lehet, próbálj olyan mellékállásokat vállalni, amelyek rugalmas munkaidőt igényelnek, és akkor is pénzt termelnek számodra, amikor alszol. Például írhatsz könyveket, árulhatsz különböző digitális termékeket az interneten (online kurzusok, útmutatók, e-könyvek). 

 A legfontosabb az, hogy ne állj csak egyetlen lábon!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version