Site icon C.S. Lazzar

Feladnád? Ne tedd! Megmondom, miért

Feladnád? Ne tedd! Megmondom, miért

Feladnád? Ne tedd! Megmondom, miért

Tudom, hogy fáj. Tudom, hogy nehéz. Hónapokig vagy évekig szenvedtél és kitartottál. De fogytán az erőd, nincs már akaratod, legszívesebben feladnád. Összeroskadnál, addig zsugorodnál, míg egyetlen pici pont lennél, és aztán megszűnnél létezni. Megértelek. Ez most neked szól.

Hallgasd meg (3:52 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Azt mondják, a remény hal meg utoljára, de neked már az is elfogyott. A vihar közepén vagy, bőrig ázva, hullafáradtan, csonttá fagyva, és érzed, hogy itt a vég. De választhatsz: vagy feladod, vagy lépsz még egyet. És még egyet. És még egyet. Feladod vagy felkelsz.

Ne add fel.

Ne add fel!

Tarts ki. 

Összpontosíts.

Úgy érzed, elbuktál? Nem baj. Próbáld újra. Az elbukás természetes, de nem az a vég. Akkor van vége, ha végleg feladod. Csak akkor vallasz kudarcot, ha többé nem próbálod meg újra. De te nem adtad fel mostanig sem, ezután sem fogod. Próbáld meg újra. Meg újra. Meg újra.

Csak egy lépés. Ennyit kell most megtenned. Csak egyet. Mindig csak egyet. 

Nehéz. De megéri. Megéri felkelni és tovább menni. Megéri az összes fájdalmat, amit átélsz. Megéri hinned magadban! Megéri harcolni rendületlenül! 

Soha ne add fel!

Szeretem a napot! Mindenki szereti a napot. De ha mindig csak sütne a nap, az élet nem létezne. Kell az eső is! Nem gondolhatod azt az esőről, hogy valami rossz dolog. A fű is akkor tud nagyra nőni, ha kiadós esőben van része. Te is úgy hozhatod ki magadból a legtöbbet, ha elfogadod az esőt és erőt merítesz belőle. 

Meggyötörhet, megalázhat, a földig tiporhat az élet, de amíg élsz és lélegzel, te döntöd el, hogy mi lesz a következő lépés. Feladod vagy felállsz? Ha feladod, mások győznek. Ha feladod, akkor számodra vége. De ha erőt gyűjtesz, ha azt mondod: „Én nem adom fel, soha nem adom meg magam”, tiéd lesz a siker, a győzelem, a boldogság!

Ne állj meg! Csak menj előre rendületlenül. Egyik lépés a másik után. Emeld fel a fejed, húzd ki magad, és csináld. Tudd, hogy csak az marad lent, aki úgy dönt. De benned több van. Ha eddig kibírtad, ezután is ki fogod! Ne feledd, hogy az eső után mindig jön a napsütés!

De meddig kell még kitartanod, azt kérded? Még egyet. Egyetlen percet. Mindig csak egyet. 

Ne arra gondolj, hogy ez egy rossz nap és bárcsak vége lenne. Arra gondolj, hogy ez egy olyan nap, amitől holnap még erősebb leszel. A sötétség után mindig jön a világosság. És ahogy minden reggel kivilágosodik, úgy jön el a te életedben is a megváltás. Csak ki kell tartanod!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version