Site icon C.S. Lazzar

Szeretnél boldog lenni?

Szeretnél boldog lenni?

Szeretnél boldog lenni?Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Szeretnél boldog lenni? Bizonyára igen. De mit teszel érte, hogy az legyél?

Hallgasd meg (2:53 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Hiszem, hogy a legtöbb ember szeretne boldog lenni. De túl kevesen vannak azok, akik hajlandók is tenni érte, hogy azok legyenek. 

A boldogság nem jön magától

Nem vagyunk boldogok, mégis csupán annyit teszünk, hogy várjuk, hátha csak úgy, magától megérkezik a boldogságunk. Nem fog. 

„Olyan boldoggá teszel engem!”

A boldogságot nem adhatja meg nekünk más – legfeljebb ideig-óráig boldognak fogjuk érezni magunkat, de csupán addig, amíg a másik ember azt és úgy teszi, ahogy nekünk tetszik. Ez viszont egyáltalán nem helyes, nem szabad ekkora terhet fektetni egy másik emberre. Ha másoktól várjuk el, hogy boldoggá tegyenek bennünket, örök boldogtalanságra leszünk ítélve. 

A boldogságért nap mint nap tenni kell

Ha nem mosunk naponta kétszer fogat, már egy-két nap után nagyon ronda, koszos fogaink lesznek. Ha nem ismételjük nap mint nap, előbb-utóbb romlani, fájni kezdenek, majd szép sorjában kihullnak a fogaink. A boldogság is ilyen. Minden nap tenni kell érte, hogy megmaradjon nekünk életünk végéig.

Egy döntés, majd ezer és ezer döntés

A boldogság egy nagy döntéssel kezdődik: boldog szeretnék lenni! Ezt bárki ki tudja jelenteni, hiszen ez egy egyszerű, háromszavas mondat. A kérdés az, hogy mi történik utána? Mert hiába döntöm el, hogy fitt szeretnék lenni, ha utána semmit sem teszek. Semmi sem fog történni, legfeljebb még inkább belesavanyodok abba, hogy nem vagyok fitt. De ha naponta edzek és odafigyelek az étrendemre, garantált, hogy fitt leszek. 

Minden nap tennem kell érte, hogy boldog legyek és az is maradjak. Tudatosan figyelnem kell magamra, mert bizonyára vannak olyan szokásaim, amelyek meggátolnak abban, hogy boldog lehessek. Ha például szokásom, hogy aggódok, zsörtölődök, pletykálok, bosszankodok, ismerjem fel ezeket, majd tegyek érte, hogy megváltozzanak. Minden rossz szokásról le lehet szokni! Íme 9 mérgező szokás, amelyektől jó megszabadulni!

Ha boldog szeretnék lenni, figyelnem kell arra, hogy melyek azok a dolgok és emberek, amik és akik nem segítenek engem a célom elérésében. A negatív emberektől el kell határolódnom, és minden olyan dologtól meg kell szabadulnom, ami engem boldogtalanná tesz. Ha például utálom a munkahelyem – és ez igencsak gyakori -, nekem kell valamit tenni, hogy ez megváltozzon. Jusson eszembe, hogy a saját boldogságom a jutalom!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version