Site icon C.S. Lazzar

Ha megrekedve érzed magad az életben, jusson eszedbe ez a 3 dolog

Ha megrekedve érzed magad az életben, jusson eszedbe ez a 3 dolog

Ha megrekedve érzed magad az életben, jusson eszedbe ez a 3 dolog

Érzed, hogy valami nincs rendben, de azt sem tudod, hogy mi? Úgy érzed, az életed unalmas, hogy semmi izgalmas nem történik? Ilyenkor követnek el az emberek életbevágóan nagy hibákat: például egy elhamarkodott tetoválás vagy hirtelen váltás a karrierben.

Hallgasd meg (2:53 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Nem szeretnék belemenni annak részleteibe, hogy miért jut el erre a pontra az ember, de tudd, hogy nem vagy egyedül, szinte mindenki érez így legalább egyszer az életben. Ezért jó, ha fel vagy készülve az ilyen helyzetekre, hogy tudd, mit tehetsz. 

  1. tipp: semmi nem változik, ha semmit nem változtatsz

Ez nem az a helyzet, mint amikor az embernek nagy munkakedve van és beül a sarokba s megvárja, amíg elmúlik. Ha vársz, semmi nem fog megváltozni, hiszen már benne vagy ebben a helyzetben, ami eleve mozdulatlanságot feltételez – zsákutcába zárva érzed magad, ahonnan se előre, se hátra nincs út! Tehát az a legrosszabb, hogy semmit sem teszel. Vedd tudomásul, hogy valaminek meg kell változnia, de vigyázat, ne tegyél semmilyen elhamarkodott lépést!

  1. tipp: nincs szükség óriási lépésekre

A megrekedés érzését már a legkisebb változás is képes megszüntetni, bár azt érezheted, hogy valami nagy dolognak kell történnie (lásd: egy vakmerő tetoválás vagy épp bungee-jumping egy szakadék fölött). Jussanak eszedbe azok a kis dolgok, amelyek máskor felvillanyoznak! Miket szoktál csinálni? Elmész a barátokkal szórakozni, sörözni? Megnézel egy jó filmet? Olvasol? Vedd elő valamelyik régi hobbidat, add át magad az élvezetnek és máris jobban fogod érezni magad. De ez csupán az első lépés.

  1. tipp: változtasd meg azt, ami miatt megrekedve érzed magad

Most, hogy már jobban érzed magad és nincs benned a késztetés, hogy valami őrültséget csinálj, ideje elgondolkodni azon, hogy mi is vezetett ide. Az életed melyik területén érzed magad megrekedve? A magánéletben vagy a karrieredben? És pontosabban mi a probléma? Miből lett eleged, mi az, amire vágysz? Válaszold meg ezeket a kérdéseket, majd gondolkodj el rajta, hogy mit is szeretnél, azaz alkoss célokat. Aztán tedd meg az első lépést a cél megvalósításáért. 

A kulcsszó a megrekedés ellen: tenni. Tenned kell, csak nem mindegy, hogy mit. Hogy ne valami hülyeség legyen, amit később megbánsz, kövesd a fenti három tippet!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version