Site icon C.S. Lazzar

5 lépés, hogy bármilyen félelemmel szembenézz

5 lépés, hogy bármilyen félelemmel szembenézz

5 lépés, hogy bármilyen félelemmel szembenézz

Egyik legnagyobb akadály abban, hogy a lehető legjobb életet éljük, a saját félelmeink.

Hallgasd meg (2:29 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Ahhoz, hogy életünk legjobb változatát élhessük, ki kell jönnünk a kényelmi zónánkból és meg kell tanulnunk szembenézni a félelmeinkkel. 

Ne félj, mert csak addig ijesztő, amíg ki nem próbálod.”

1 lépés: elfogadni

Teljesen normális dolog, hogy félünk, hiszen valamilyen szinten ez az az ösztönünk, aminek köszönhetően ma is él ember a Földön. Meg kell tanulnunk együtt élni vele, mert lehetetlen végleg megszabadulni tőle.

2 lépés: beazonosítani

Ha megértjük, hogy a félelemmel együtt kell élnünk, akkor nem tagadjuk a létezését és megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy meghatározhassuk, mitől is félünk pontosabban. Ha őszinték vagyunk önmagunkkal, nem lesz nehéz dolgunk, pontosan fogjuk tudni, hogy mi is az, amitől tartunk.

3 lépés: átérezni

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, amikor félünk, az, hogy logikával próbáljuk legyőzni. Belegondolunk, hogy miért is félünk, majd különböző forgatókönyveket írunk fejben, ezzel viszont egyre nagyobb és nagyobb erőt adunk neki. Ennek pontosan az ellentétét kell tennünk: át kell éreznünk, egyszerűen csak érezni a félelmet.

4 lépés: szembenézni vele

Az öt lépés közül ez a legnehezebb: ha már érezzük a félelmet, az lenne a következő észszerű lépés, hogy menekülünk, tartózkodunk, semmiképp nem tesszük meg, amitől félünk. Most viszont meg kell hoznunk egy döntést: hagyjuk, hogy a félelem győzzön vagy felülkerekedünk mi. Szembe kell mennünk a félelmünkkel, és azt fogjuk tapasztalni, hogy a félelem eltűnik.

5 lépés: gyakorolni

A félelem legyőzése olyan, mint egy új mesterséget megtanulni: minél többet gyakoroljuk, annál jobban fog menni, míg végül személyiségünk részévé válik, hogy uralmunk alá vonjuk a félelmeinket.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version