Site icon C.S. Lazzar

Ha nem változtatsz, minden a régi marad

Ha nem változtatsz, minden a régi marad

A napokból pillanatok alatt hetek lesznek, a hetek, akár a szélvész, hónapokká válnak, a hónapok pedig, gyorsabban, mint gondolnánk, évekké alakulnak. Mielőtt még észbe kaphatnánk, mindennek vége és semmi nem marad, csupán a megbánással teli szívünk, hogy takaréklángon éltük le az életünket.

Hallgasd meg (3:26 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Amikor ilyeneket írok, azonnal megvádolnak a kedves olvasóim, hogy „ez mi, hová lett a pozitivitás?!” És én mindig azt válaszolom: „olvassatok a sorok között!” Most sincs ez másként, mert bár eléggé megdöbbentő a bevezető, a sorok között ott van a motiváló üzenet: 

Élj, amíg nem késő!”

És igazából csak egyetlen esetben lehet valóban késő, arról viszont te már nem fogsz tudni. 

Tehát:

  • ha egy mókuskerékben éled mindennapjaidat,
  • ha azt érzed, hogy minden nap mintha ugyanúgy, ugyanazzal telne,
  • ha vannak halogatott álmaid, vágyaid, terveid,
  • ha a nyugdíjaskortól várod a megváltást,
  • ha érzed, hogy valami hiányzik az életedből,
  • ha már most tele vagy megbánásokkal,

VÁLTOZTASS! 

Mert ha nem változtatsz, minden a régi marad, és előbb-utóbb valóban késő lesz. Porold le a gyermekkori álmokat, vedd elő a halogatott vágyakat, és tűzd napirendre a régi célokat! Tégy valamit értük már ma, most, azonnal! Aztán tégy valamit értük holnap is és holnapután is, sőt mostantól ne teljen el úgy egyetlen nap sem, hogy ne tennél valamit értük. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszerezd, valóra váltsd, elérd! CSELEKEDJ!

Ne feledd, a tétlenség sehova sem vezet: ha csak egyszerűen vágysz valamire, de semmit nem teszel érte, akkor az a vágy semmi más nem marad, csak egy vágy. Ráadásul megtelik megbánással és megkeseríti a te életedet! Ne hagyd, hogy ez történjen veled és azzal a rengeteg lehetőséggel, amit az Élet tartogat számodra.

Tartozol magadnak annyival, hogy nem vesztegeted el ezt az ajándékot, hanem kihozol a lehető legtöbbet magadból, az életedből. Megadod magadnak azt az elégtételt, hogy valóra váltod, amiről álmodtál, hiszen nem véletlen, hogy neked az volt az álmod! Minden ember életének célja és értelme van. 

Cselekedned, igyekezned és néha harcolnod kell, mert másképp nem fogod megtalálni azt, amiért születtél. Ha ellene mondasz annak, ami a zsigereidben van, ami úgy vonz magához, mint egy mágnes, ami szenvedéllyel töltene el, akkor megfosztod magad attól a lehetőségtől, ami téged igazán naggyá tehet az életben. 

Változtass. Cselekedj. Élj!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version