Site icon C.S. Lazzar

Az élet egyszerűbb oldalán boldognak lenni is egyszerűbb

Az élet egyszerűbb oldalán boldognak lenni is egyszerűbb

Az élet egyszerűbb oldalán boldognak lenni is egyszerűbb

Úgy tartják, hogy az élet bonyolult, a dolgok bonyolultak, sok a probléma és kevés a megoldás. De mi lenne, ha nem így lenne? Mi lenne, ha a dolgok egyszerűek lennének?

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1:30 perc)

Alkalmazzuk az alábbi technikát és minden könnyebb lesz

Elismerem, valóban sok a probléma minden ember életében, de azt is el kell ismernünk, hogy gyakran mi bonyolítjuk el azt is, ami egyébként egyszerű is lehetne. Hogy miért tesszük ezt, nem tudom – bizonyára van egy észszerű magyarázat rá -, de nem is ez most a fontos. Hanem az, hogy az esetek többségében lehet egyszerűsíteni. Ha találkozunk egy problémával és nem tudjuk megoldani, ne kínlódjunk tovább, hanem kérdezzük meg magunktól a mágikus kérdést: hogyan nézne ki ez, ha egyszerű lenne? Általában olyan választ tudunk adni magunknak, ami segít megoldani a problémánkat.

Ne bonyolítsuk azt, ami egyszerű is lehet

Keressük mindig az egyszerű megoldást! Le akarunk fogyni? Ne a 14 napos szuper-fogyókúrába kezdjünk bele, és ne is azzal kezdjük, hogy lefutunk egy félmaratont, hanem kérdezzük meg: hogyan nézne ki ez, ha egyszerű lenne? A válaszban ott lesz a megoldás: együnk kevesebbet, mint eddig és mozogjunk többet, mint eddig. Nem kell extrém dolgokhoz folyamodni, csupán egy-egy kis lépésben gondolkodjunk. A végeredmény viszont sokkal inkább elérhető lesz, mint ha első nap elijesztenénk magunkat egy szívinfarktus közeli élménnyel. 

Ha elbonyolítjuk, kudarcot vallunk és frusztráltak leszünk. Ha egyszerűen csináljuk, sikerülni fog. Ilyen egyszerű!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version